-
e32 czy e38 ?
Witam Panowie
Mam Problem ponieważ jesteś szczęśliwym posiadaczem BMW e32 735i z 89r.
Które ostatnimi czasy potrzebuje wiele miłości w podobnie jak z kobietami w końcu nudzą jej sie prezenty i trzeba inwestować w nie :)
Problem polega na tym iż mam możliwość zamiany mojej Zuzki na e38 2.8i z 96r. w benzynie z gazem i w automacie
i jestem ciekaw co wy myślicie o takiej zamianie ?
Z góry dzięki ;)
-
Wszystko zależy w jakim stanie jest Twoja a w jakim stanie jest ta e38. Młodsza nie znaczy że mniej będziesz w nią inwestował-''to tak jak z kobietami''
-
W I T A M :)
pamiętaj że niezadbaną kobietę i z niezadbaną 7er wstyd prowadzić :):)
Jak pisze Jakub jak masz auto w dobrym stanie a masz zamienić na padlinę e38 to jaki sens?
Natomiast jak masz szanse zamiany na auto w dobrym stanie, młodsze, zadbane i lepiej wyposażone niż twoje, to jak najbardziej, bo silnik 2,8 to fajna jednostka
Najlepiej wklej zdjęcia twojej obecnej i tej na która chcesz zamienić to podpowiemy może czy warto naszym okiem iść na taki manewr
-
Moja jest w super stanie i doinwestowana
kilka nie dociągnięć ale da sie zrobić ;p
e38 bez wątpienia lepiej wyposażona
ale lakier delikatnie stracił blask
i jest zaniedbana delikatnie :)
ze zdj to trzeba do jutra poczekać...
-
To już od ciebie zależy,moim zdaniem e38 jeździ się lepiej,jest większe,nowocześniejsze,cięższe ,a tym samym bardziej komfortowe,jeśli głównie na to zwracasz uwagę zamień się.e32 jest natomiast mniej skomplikowane, lepiej wykonane,chodzi o jakość wykonania i trwałość,stara szkoła w stylu mercedesa w140.e38 jest starzejącą się limuzyną,ceny nadal spadają,na miano klasyka musi poczekać dobrych kilka lat,choć nadal może być to auto reprezentacyjne,e32 powoli staje się youngtimerem,jeśli jest w idealnym stanie warto takie auto trzymać,zamienisz się,a za kilka lat będziesz żałować:).Najlepiej trzymaj e32 i kup e38 :)
-
No tak by było najłatwiej ;p
ale utrzymanie jednej siódemki w wieki 19 lat ucząc sie i pracując tylko na weekendy to ciężka misja
a co dopiero dwie ;p
-
a tak przy okazji jak e38 jest bardziej awaryjna i droższa w utrzymaniu od e32 ?
-
Trzeba czasem coś nowego wprowadzić do repertuaru, więc poszedłbym w kierunku E38 ;)
-
735-jest nieźle, wiesz co masz po co ryzykować.Lepiej zadbaj o swoją starą, te młodsze bywają kapryśne i droższe w utrzymaniu.Chyba że się zakochałeś... na to nie ma rady.
-
Idź dalej. Wiem, ze to kusi. Ja póki co zatrzymałem się na E38, bo nie przekonuje mnie inna alternatywa ;)