-
Brak katów...
Witam mam pytanie w moim e38 728i nie ma katalizatorów są czymś zastąpione chyba strumienicami ale nie jestem pewien bo się na tym nie znam ;p Ale do rzeczy, czy może przez to stracić moc? Bo wiem że w e36 328i po zmianie czegokolwiek w układzie wydechowym(nie mówię o dedykowanych tłumikach) można odprężyć silnik i stracić na mocy, czy w 7er jest podobnie? Bo jak by nie było to są te same silniki.
-
Ja w Omedze kiedys wywalilem katy bo sie obruszaly w srodku i halasowaly.. W zamian ich wspawalem strumienice dzwiek porazka ale moim zdaniem lepiej sie wkrecal na obroty.. bycmoze katy blokowaly mi spaliny... Ale czy tak samo ma sie to do BMW to nie wiem...
-
silnik w rzędzie musi mieć odpowiednie ciśnienie gazów wylotowych. W silnikach V można jeździć nawet bez wydechu ale to już ze szkodą dla uszu i środowiska ;)
-
ja raz wstawiłem sobie stumienice zamiast katalizatorów .Smród cholerny wokół auta i stracił moc.Moim zdaniem kątów lepiej nie ruszać.
-
Można ruszać katy ale z głową... Ja miałem trzy auta i w nich problem z katami... W V12 zaczęły "dzwonić" mechanik wybił... Dźwięk tragedia... Zamontowałem oryginalne tłumiki od V12, dźwięk super. W A8 lift 4.2, jeden kat rozbity o studzienkę, wybiłem go, jeden pełny drugi pucha... Dźwięk tragedia, rozwiązanie, kupno nowego, używanego katalizatora ;) Phaeton 3.2 V6, handlarz postanowił wyciąć dwa dolne... Dźwięk tragedia... Dotychczasowe rozwiązanie to wspawałem tłumiki przelotowe, dźwięk super, ale dążę do tego aby wspawać dwa orygianlne katy ;)
-
Ja mam dźwięk super, ale myślę że to coś zamiast katów mi go osłabia no nie wiem nigdy nie miałem okazji przejechać się inna 728i to nie mam porównania:/ A do e36 nie ma co porównywać bo to raz lżejsze od e38 hmm... Jakieś sugestie, pomysły? :)
-
Najpierw hamownia a dopiero gdybanie.