-
Witam wszystkich
Witam wszystkich :)
Obecnie nie posiadam buni ale w przeszłości byłem właścicielem e 28 2,4d. świetne auto (nigdy nie miałem lepszego). W planach zakup e38 1999-2000r. - myslę o 750i lub 740i dlatego też staram się do tego możliwie najlepiej przygotować.
Żonę już przekonałem i 750i bardzo jej się podoba :P. Ma to być auto do użytku prywatnego (drugie w domu-mam mazdę 3 1,6d)nie jeżdze wiele w tygodniu tylko praca(około 2 mil w jedną stronę) i zakupy.
Wiem że usłyszę gromy na temat spalania i pojemności (bo przecież na miasto to najlepiej 728i) ale miałem w życiu kilka aut i powiem że gdy dowiedziałem się 750i pali nie wiele wiecej niż subaru impreza(którą zresztą miałem) to chcę naprawdę duży silnik i chętnie zapłacę za paliwo, choć nie jestem krezusem :P
Mieszkam i pracuje w UK od 5 lat i uważam że wydatek w graniczach 100-150 funtów miesięcznie na paliwo jest do zaakceptowania za jazdę tak reprezentacyjnym autem(w miesiącu robię około 200-500 kilometrów).
Pozdrawiam fanów limuzyn ;)!!
-
Witaj spełnianie marzeń to najważniejsza rzecz!! Na tym forum dowiesz się wszystkiego!!Powodzenia w zakupie!!
-
;)!!powitac szukaj szukaj a cos znajdziesz..............
-
Witam, nie zwracaj uwagi na komentarze o spalaniu....Chcesz mieć 750 to sobie ją kup i ciesz się z jazdy. Pzdr.
-
No i się zaczęło...
Jestem po pierwszych oględzinach 750iL z 1999 roku w srebrnym kolorze. Całkiem niezła cena ale niestety autko ( jak pewnie większość z tego roku ) wymaga wkładu pracy i trochę gotówki. Niestety okazało się się że druga z "niuniek" 750iL -1995r w kolorze zielonym trafiła do mechanika z powodu problemów z modułem poduszek powietrznych ;/ liczyłem że upiekę dwie pieczenie ale się nie udało. W przyszłym tygodniu umówię się na oględziny i jazdę próbną.
Ważny komunikat - pytanie
Czy ktoś z kolegów/koleżanek dysponuje czasem i kompem żeby pomóc "młodemu" w sprawdzeniu kolejnej kandydatki ????
Dodam że mieszkam w UK w Felixstowe - jeśli znalazł by się ktoś chętny proszę o kontakt.
-
Witam ponownie,
Po kilku oględzinach i roku poszukiwań stałem się szczęśliwym posiadaczem (i oby tak zostało) takiego oto pojazdu:
Numer podwozia WBAGG220X0xxxxxxx
Kod typu GG22
Typ 750I (EUR)
Typoszereg E E38 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy RL
Drzwi 4
Silnik M73
Pojemność skokowa 5.40
Moc 240
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor OXFORDGRUEN METALLIC (324)
Tapicerka STANDARDLEDER/BEIGE E36 SANDBEIGE E (N8SN)
Data prod. 1996-04-15
S223A ELEKTRONISCHE DAEMPFER CONTROL(EDC) EDC
S352A DOPPELVERGLASUNG Pod. oszklenie izolacyjne
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących
S460A KOMFORTSITZE IM FOND, ELEKTRISCH Regulacja fotela tylna elektryczna
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S496A SITZHEIZUNG FUER FONDSITZE Podgrzewanie fotela tylne
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S602A BORDMONITOR MIT TV Monitor pokładowy z TV
S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP
L812A ENGLAND/IRLAND AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Wielka Brytania
S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dummy-SALAPA
S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej
S202A STEPTRONIC Steptronic
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S220A NIVEAUREGULIERUNG Zawieszenie samopoziomujące
S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie
S295A LM RAEDER/STERNSPEICHE 96 Obr. BMW, st. le. Exclusivstyling
S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego
S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop
S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski
Zdjęcia wkrótce..
-
no no no... gratuluję spełnienia marzeń. No i czekam na foty ;) trochę fajnego wypasu znalazłeś ;)
-
Auto w niezłym stanie ale wymaga dopieszczenia i kilku drobnych napraw. Oczywiście pierwsze będzie sprzątania potem wymiana podszybia (już zamówione-tak informacyjnie, ori w Uk ze spinkami 88 funtów). Niestety dwa dni po zakupie przestała działać tylna roleta i tempomat ;/ (pewnie ktos pozazdrościł :ohwell:)
Pomóżcie jak zamieścic fotki bo sobie z tym nie radzę :help::frusty:
-
masz dokladny opis krok po kroku tylko trzeba znalezc dobra strone z hostingiem ;|
http://7er.pl/showthread.php/20156-W...-krok-po-kroku
imageshack niestety juz nie jest darmowy.
-