-
Głowica do E34 525i
Witam. Mam takie pytanie, czy ktoś z Was ma taka wiedzę, czy do mojej E34 525i 93' na Vanosie, dam radę zamontować głowicę od E39 528i 96' Vanos. Generalnie sprawdziłem poszczególne elementy i zawory, sprężynki, uszczelniacze, uszczelka pod głowicę i mostki pod wałki są takie same. Jednak nadal nie mam pewności czy będą pasować kolektory, ewentualnie inne pierdoły typu czujniki, może jest trochę wyższa (niższa) i trzeba zmieniać łańcuch.? O pomoc proszę osoby, które mają jakieś doświadczenie w tej materii, bo domysły typu podejdzie bo wygląda tak samo mnie nie interesują. Pomóżcie proszę, bo znalazłem głowice 2.8 z zaworami po regeneracji w fajnych pieniądzach. Pzdr. Robert
-
Pasuje bez problemu,głowice mają chyba nawet ten sam numer,kanały dolotowe w głowicy są te same.Kolektor ssący musisz założyć z m50,w m 52 kanały w kolektorze mają mniejszą średnice,dekiel zaworowy też z m50,w m52 szpilki od cewek są inaczej rozmieszczone.
-
Rozumiem, że coś takiego majstrowałeś. Ale co do numeru, to 2.5 i 2.8 ma inny. Generalnie zauważyłem, że większość części jest takie same dla 2.0, 2.3, 2.5 i 2.8.
-
Ponawiam pytanie. Pomóżcie proszę! Pzdr. Robert
-
To jeszcze nie zmieniłeś tej głowicy?Kolego nie wiem nad czym ty się jeszcze zastanawiasz.Jeśli odpowiedź cie nie satysfakcjonuje sprzedaj głowice i kup z e34 m50b25 i najlepiej jeszcze z rocznika 93 i wersji touring.
-
A nad tym, że Twoja odpowiedz nie do końca mnie satysfakcjonuje, bo pytałem, czy ktoś to robił, a mnie odpowiedz typu "pasuje". Jeżeli jesteś na 100% pewien, ze pasi, to OK. temat do zamknięcia. Pzdr. Robert