-
Webasto m30 sprawdzanie
witam,
Szybkie pytanko gdzie seryjnie w e32 m30 jest schowany piec od webasto ? drugie pytanko jak w szybki sposób zrobic aby sprawdzić czy webasto działa. Webasto jest seryjnie od nowości a w bagażniku jest akumulator sprawny . Wygląda na to że nie grzebane jeszcze :) Sterowanie z zegarka webasto ( nie ma pełnego obc ). Czy odłączając czujnik temperatury na zewnątrz bedzie mozna je sprawdzic? Jak najlepiej odłączyc czujnik temp ? jakiś bezpiecznik wtyczka itp?
-
Maska w gore i webasto bedzie widoczne, albo miejsce po nim.
Najszybciej sprawdzisz programujac webasto tak jak jest i ma si? w??czy? przewietrzanie. Je?li to si? wlaczy to duza szansa ?e grzac te? bedzie, bo najczesciej psuje si? sterowanie.
-
no maska w góre i nie widze pieca :( gdzie on powinien być w m30 ? spróbuję dziś odpiąć wtyczke od czujnika temp. zewnetrznej aby było -37*
-
Webasto jest podobnie jak w M60 tylko że bezpośrednio nad podłużnicą. Zupełnie jak w M70. Na szybko odlączenie termometra powinno odpalić webasto.
-
webasto zlokalizowane wydaje się nie ruszane. Panel do sterowania mam taki: http://img689.imageshack.us/img689/8586/cimg3774.jpg
doczytałem że: Przytrzymujesz EIN włączasz jednorazowo, AUS wyłączasz, ZEIT ustawiasz na daną godzinę. Webasto włącza się tylko jak jest poniżej 15 st C
Podjade w nocy jak bedzie zimniej i sprawdze tą teorię, dzieś wyczytałem że musi być 5* ?
-
-
było wczoraj + 11 i niestety po wciśnięciu Ein zapala się dioda i słychać jak załącza się przekaźnik gdzieś w okolicy schowka pasażera ale reakcji webasta brak :( Po wyłączeniu Aus słychać natomiast pyknięcie z okolic bagażnika. Sprawdzę jeszcze webasto na nowym aku.