-
Pytanie o dysze
Czolem.Chcialem sie tylko zapytac o srednice dysz.tzn mam staga 300 plus na zoltych valtekach,silnik jest skalibrowany powodzeniem 0 bledow mapy sie zarabiscie zgrywaja,jedzie ciagnie ale tak jaby wlasnie bylo to jedno ALE.Otoz przypisane jest ze silnik powiedzmy 6cyl o mocy 160M czy wiecej ma miec dysze od np nawet 2.6 a ja mam tylko nominal 1.8.Meczy mnie to ze nie sa prawidlowe mimo dobrze ustawionych map i bezproblemowej mozna powiedziec jedzie.Musza wiec byc dysze jakie maja byc czy moge jedzic na tych malych???
-
A na pewno masz 1.8? Jesteś tego pewien czy tak masz w programie? Jakby były za małe to auto by nie jechało. Skoro mapy się zgrywają to dysze masz odpowiednie.
-
Ja mam rozwiercone na maksa ich średnicy i jest gitara :)
-
no w sumie wiertlo na styk wchodzi 2mm,zalozenie 2.5 cos da??
-
Jak już chcesz coś poprawić to wymień wtryski bo to badziew. Jakie masz ciśnienie na reduktorze? Jaki jest skok tłoczka? Skoro wszystko dobrze to zostaw jak jest (lepsze jest wrogiem dobrego).
-
chyba 1.2 /06 skok byl skorygowany ale o ile to nie wiem,dobrze niedobrze jedzie hehe.
-
A plany wymiany wtrysków są?
-
Jak jedzie ok i mapy są ok to nie dotykaj się dysz!!!!
Jeździj aż padną skoro jest ok.
Najłatwiej powiedzieć wymienić bo brzydki kolor mają.
Silnik m30 ma półsekwencyjny wtrysk co wiąże się z zupełnie innym dawkowaniem i koniecznością zastosowania małych dysz. Ja miałem wtryski magicjet i dysze 2,2 przy m30b30. Ale tu dużo zależy od ciśnienia gazu i samych wtryskiwaczy.
1,8 żeczywiście trochę mało ale jak jeździ ok to nie ma co się czepiać ale na dyszach 2,7 nie dało by się jeździć. Silnik był by zalany gazem. Czasy wtrysku były by bardzo krótkie.
-
przekladalem na czerwone valteki z dyszami 2.5 ale spowrotem zalozylem zolte,szczerze powiedziawszy niewiem jak by to jechalo bo przyczyna blednego pomiaru gdzie czasy wtrysku benz a gazu znacznie przekraczajace wartosci gdzie ok 7.5 dla benz ,a az 21 dla gazu a bylo to zwykle zaklucenie spowodowane zwarciem.
-
DUZY27, jaki masz tam silnik z tym LPG tak w ogóle?