-
Wymiana navi MK3 na MK2
Panowie,
Zamieniłem czytnik MK3 na MK2 i mam problem, gdyż obraz migocze. Niby widać gdzieś tam funkcje, ale co z tego.
Jak się włącza to data wyświetla się właściwie, a później już sieczka Smile
http://www.youtube.com/watch?v=wzC71BkOEOQ
Czytałem info o wyjmowaniu i resecie poprzez wyjęcie bezpiecznika nr 69 na 10 sekund (z tego co wygląda to ja tam nie mam żadnego bezpiecznika) :) Może to inny bezpiecznik trzeba wyjąć?
Oryginalnie mam MK3, ekran 16/9, ale też fabrycznie nie mam tunera.
Jest opcja, że MK2 zadziała jak dotychczasowy MK3 bez zbędnych kombinacji?
-
Nie musisz na 10 sekund. Na chwile doslownie. Sprobuj tak. Gdy migocze ekran to wyjmij kluczyk ze stacyjki i wtedy wyjmij bezpiecznik wlacz zaplon i wylacz potem pojdz do bagaznika i wloz bezpiecznik wlacz zaplon i jesli nadal miga znowu wyjmij bezpiecznik na kilka sekund ale z wlaczonym zaplonem. Ja mialem podobnie przeca. Mk2 mam nadal i dolozylem do tego 16/9 i migalo i przestalo. Pokombinuj z wlqczonym zaplonem i wylaczonym. Z kluczykiem wyjetym ze stacyjki i z zostawionym.
W moim temacie z Wrzesnia 2012 traktujacym o "help navi 16/9 migocze" opisalem jak usunac migotanie.
Zeby*ekran*podlaczyc prawidlowo to robimy tak:
1. Klema z aku zdejmujemy.
2. Montujemy*Ekran*16:9
3. Znajdujemy pozycje bezpiecznika 30A odpowiedzielnego za radio/satnav.
4. Klema aku zakladamy.
5. Kluczyk w stacyjce na pozycje 2.
6.*Ekran*zacznie migac to ok.
7. Wtedy idziemy do bezpiecznika 30A kolo wlewu paliwa.
8. Bezpiecznik usuwamy i czekamy okolo 20 sekund.
9. Bezpiecznik wkladamy i idziemy zobaczyc czy zresetował sieekran*i juz nie miga.
10. Jesli miga nadal to kluczyk w pozycje 0 i idziemy do bagaznika i usuwamy na 20 sekund bezpiecznik 30A.
11. Wsadzamy bezpiecznik 30A i idziemy do stacyjki i przekrecamy kluczyk na pozycje 2.
U mnie w tym momencie wszystko zaczelo dzialac. Jesli u was nie bedzie dzialac to powtorzyc procedure od nr. 7.
-
Problem z migotaniem obrazu rozwiązany.
Żadne wyjmowanie bezpieczników nie było konieczne i nie skutkowało. Poskutkowało wrzucenie płyty CD z softem (soft v27), zainstalowanie i po restarcie wszystko działa tak jak trzeba.
Pozostaje tylko dokupić moduł GPS, aby gdzieś wsadzić kabelek (w MK2 nie ma wtyczki na antenę).
Jutro to spolszczam :D