-
Padający Xenon
Witam serdecznie panowie mam problem w mojej e38 735i 1998r otóż wczoraj pojawił się komunikat check loweam czy lowbeam light chodzi o Xenona faktycznie wysiadam z auta od strony kierowcy nie świeci wyłączam światła włączam wszystko gra i tak co jakiś czas problem się powtarza.Podejrzewam ze coś klęka albo przetwornica albo żarnik.Czy jest jakiś sposób żeby to dokładniej zdiagnozować??
-
Spróbuj kostkę tą, którą zakłada się na żarnik przeczyścić contakt sprayem. U mnie się żarniki przepalały, nowy wsadziłem zapaliłem i się przepalał, okazało się, że jak styki są trochę zaśniedziałe to takie rzecz się dzieją. Może u Ciebie jest tez jakiś problem z tym, a najlepiej chyba zacząć eliminować najtańsze rzeczy :)
-
dokladnie tak jak kolega mowi,,,,,,,, zaczynajmy od najtanszych...... u mnie bylo to samo i lecialem metoda prob i bledow kupilem nowe zarniki bylo to samo. kupilem przetwornice i dalej gasl. zamienilem stronami startery to samo dalej gasl a po zrobieniu trasy 350km samo sie naprawilo hehehe i jak narazie do tej pory dziala :)
-
ok jutro spróbuje poczyścić ,zauważyłem że on inaczej się zapala i ogólnie świeci jakby gorzej no zobaczymy dzięki panowie za radę
-
Najprościej i najtaniej zamień żarniki jakie masz i po sprawie :rockon: