Witam mam tego typu problem ze świeci mi sie cały czas kontrolka od kontroli trakcji a od abs-u nie. Co może być przyczyną ?
Wersja do druku
Witam mam tego typu problem ze świeci mi sie cały czas kontrolka od kontroli trakcji a od abs-u nie. Co może być przyczyną ?
Kolego sprawdź linke pod maską mi w e39 się zwyczajnie urwała
W którym miejscu jest ta linka ?
szczerze Ci powiem ze v8 mam od nie dawna i nawet nie zaglądałem jeszcze gdzie ona leci w tym motorze powinna być w okolicach przepustnicy jutro zrobię fotkę to wrzucę...możesz ewentualnie kogoś poprosić żeby przekręcił zapłon a Ty obserwuj pod maską gdzie nastąpi ruch to jest właśnie test tej linki czy jest na swoim miejscu i zobaczysz gdzie powinna lecieć
Ale przepustnice mam elektroniczna wiec jak będziesz miał jak to zrób fotkę i zobaczymy może to akurat to o czym mówisz bo widzę ze mamy identyczne silniki.
Linka powinna być w czarnym pancerzu. Widać ją po podniesieniu pokrywy silnika. Biegnie z okolic lewego błotnika ku środkowi do przepustnicy. Położona jest w okolicach filtra oleju i gumowego przewodu od układu chłodzenia
Ok dzieki dzisiaj sprawdze :)
Czujniki w przednich i tylnych kołach nowe włożone (ori) wiec to raczej wykluczam. Jak prostym sposobem sprawdzić pozostałe dolegliwości ?
Skoro masz elektroniczna przepustnice to auto po lifcie - brakowalo tego w twoim pierwszm poscie jak i informacji czy masz ASC czy DSC!
Jesli swieci sie tylko trakcja to najprawdopodobniej elektronika ABSu nie zakodowana do auta, czujnik kata skretu nieskalibrowany (DSC), niesprawna pompa doladowujaca