szukałem ale nie znalazłem informacji na forum gdzie moge rozkminic VIN by się dowiedzieć co mam w aucie nie chodzi mi o takie ze stron www tylko konkretnie całość numery wyposażenia itp.
Wersja do druku
szukałem ale nie znalazłem informacji na forum gdzie moge rozkminic VIN by się dowiedzieć co mam w aucie nie chodzi mi o takie ze stron www tylko konkretnie całość numery wyposażenia itp.
Jak nie chcesz przez www to myślę że powinni Ci w ASO to sprawdzić. Kwestia tylko na kogo trafisz. Gdzieś czytałem pare razy że w niektórych ASO potrafią brać kasę za sprawdzenie VIN. Ja przed kupnem auta jak chciałem sprawdzić w ASO nr VIN to wszystko wyśpiewali mi za darmoszkę i bez żadnego marudzenia :) Nie wiem od czego to zależy :)
chyba w tym roku to się zmieniło, dawniej wszystko podawali za darmo przez telefon (mi też) a teraz trzeba stawić się osobiście z dowodem rejestracyjnym i uiścić opłatę :P Ale trzeba dzwonić i próbować ;)
nie tyle że nie chcę ale te ze strony www nie powiedzą tyle co bym chciał chyba że masz stronę gdzie poznam swoje wyposażenie individuala ;)
pozdrawiam
Ale ja auto kupowałem w tym roku :) Poza tym pamiętam że jeszcze znajomy jak sprawdzał VIN jakoś w wakacje tylko nie do 7er to też za free.Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Napisz PW do AdamBMW. Może on będzie mógł Ci pomóc w tej sprawie! ;)Cytat:
Zamieszczone przez nicolas
Też kupowałem w tym roku w wakacje :D gdzieś na forum bmw-klub trafiłem na wypowiedź, że któregośtam lipca czy sierpnia się to zmieniło, ale generalnie trzeba trafić na sympatycznego pracownika przy telefonie i wszystkiego można się dowiedzieć, ode mnie w sumie też chciał dowód rejestracyjny ale po kilkunastu sekundach powiedział że sprawdzi mi to i oddzwoni za chwilke :PCytat:
Zamieszczone przez Damias
Informacje o konfiguracji zaszyte są w kluczach kodowych sterowników auta (np. w liczniku, immo, module świateł). Przypuszczam, że ASO ma w swojej bazie zachowane oryginalne klucze kodowe skojarzone z numerem VIN i na tej podstawie podaje info o konfiguracji auta. Dysponując kluczem kodowym można go łatwo zdekodować. Oryginalne klucze kodowe znalazłem ostatnio na etykiecie przyklejonej do osłony sterownika DME/DDE (tam gdzie bezpieczniki). Można je również odczytać oprogramowaniem diagnostycznym.
Jak pierwszy raz byłem w servisie to koleś sam się mnie zapytał czy wydrukować konfiguracje samochodu na podstawie numeru vin ... Bardzo miły koleś ... I jeszcze rabat dostałem :P K...a czy ja zawsze musze trafiać na homoseksualistów :P
Może jesteś ładny :D :hah: :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz