-
problem z radiem 16:9
Witam mam problem z radiem 16:9 auto e38 2001 rok z fabryczna zmieniarka, mianowicie radio cyklicznie gubi mi dzwiek powiedzmy co dwie minuty na jakies 10-15 sekund nie wazne czy glos idzie z plyty czy z radia. Dodatkowo tak jakby przy tym sie wieszalo nie reaguje na zaden przycisk dopiero jak glos zniknie i sie pojawi zaczyna reagowac.mozecie mi pomoc?
-
Sprawdz wszystkie kostki na początek w bagażniku tam gdzie zmieniarka itd. Najlepiej jakbyś je jakimś sprayem poprawiającym przewodność spryskał a jak to nie pomoże to jeszcze sprawdź kostki za monitorem.
-
Przeczyscilem wszystkie kostki, swoja dostanie się do tego tunera to droga przez meke :D i tak dźwięk nie przycina ale znikl mi obraz w radiu, stad moje pytanie czy za obraz do radia odpowiada ten tuner radiowy czy ktorys z wcześniejszych ukladow?.ps z obrazem jeszcze zobaczę później ponieważ może srodek czyszczący jeszcze dobrze nie wyschnal.
-
Za obraz odpowiada czytnik MK i/lub tuner TV (niebieska wtyczka)
Co do ginącego dźwięku zajrzyj tu;
http://7er.pl/showthread.php/10126-B...oĹcĂłwki-mocy
-
Po rozebraniu i wyczyszczeniu wszystkich kostek dzwiek nie przerywa obraz rowniez wrocil po wyschnieciu sradka czyszczacego wodocznie on robil jakies przejscie :-) aha za obraz odpowiada tuner tv :-)