-
730d vs 745 vs 750
Witam. Moje pytanie dla wielu może okazać sie bardzo głupie czy bezmyślne, ale dla mnie (nowicjusza w 7er) nie jest to takie oczywiste..
mianowicie przymierzem sie do kupna bmw 7 e65 i nie wiem który silnik bedzie lepszy.
Który silnik lepiej radzi sobie w tej wersji, który jest bardziej niezawodny, jakie jest spalanie (jak ktos ma zagazowany to tez prosiłbym o wynik spalania gazu). Czy osiągi 745 a 750 bardzo sie różnią? Jak kupować benzyne to warto montować instalacje gazową?? Bardziej kusi mnie ktorys z benzyniaków. A może diesel radzi sobie lepiej ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi !! :)
-
Poszukaj, było tysiące razy na forum!
-
Jak ja bym mial dzis kupic 7 er . To tylko i wylocznie TYLKO diesel 3.0 i tylko i wylacznie polift . A najlepiej z koncowki produkcji 2007 2008 . A jak chcesz kupic cos innego to tylko bym odradzal . Chyba ze kupisz 745 od kogos kto juz ma zrobione uszczelniacze rurke wymieniony olej w skrzyni i najlepiej hudrokinetyke sprawna maglownice plus zrobiony alternator . Aha i uwazaj na rodzynki jak najdalej od rodzynkow .
P.S a najlepiej kupic Szkode :)
-
Ja mam e65 3.0d i powiem Ci, ze nie narzekam. Nie jest to demon szybkość, ale nie do tego służy (chociaż według mnie radzi sobie dość ;) ) Ja przez rok z grubszych napraw wymieniałem tylko kolektor wydechowy i teraz mysle nad ssącym. Pozdrawiam
-
Smoku a dlaczego chcesz wymieniać ssący?
-
bo w autku smoka trzeba wyminiec wg aso bmw bydgoszcz, sprzedaje je powoli wiec bylem obejrzec, jezdzilem, zacne auto i ssacy do wymiany na pewno
-
Albo do wymiany albo do usuniecia klapki. Jak kto woli :) Jeszcze się nie zdecydowałem :)
-
Smoku wywal klapki i po sprawie
-
Wlasnie to mi większość osob doradza, ale w temacie, który zalozylem tutaj nikt się nie wypowiedział..
-
Według mnie to każde z tych aut ma swoje wady i zalety.
Zależy też na jaki egzemplarz trafisz, niezależnie jaki motor można wydac kupe kasy na doprowadzenie do porządku.
Największą radość z jazdy to na pewno da Ci 750-to pełną gębą BMW.
Zresztą zależy do czego Ci potrzebne, na pewno diselkiem będziesz śmigał co dziennie bo najmniej pali, ale takie rzeczy to chyba ameryki nie odkryłem.
Pozdrowionka!!