Przełącza sam z LPG na Benzol
Od jakiegoś tygodnia własnie mi się robi tak że jak silnik jest jeszcze nie do końca rozgrzany ale juz przerzuci na LPG to za chwile samo przerzuca mi z powrotem na benzyne. I sytuacja taka powtarza sie kilka razy pod rząd. Jak go trochę pogazuje to za którymś razem przestaje przerzucac i już moge normalnie jeździć na LPG. Kolejna zagadka do rozwiązania........
Re: Przełącza sam z LPG na Benzol
Cytat:
Zamieszczone przez Individual23
Od jakiegoś tygodnia własnie mi się robi tak że jak silnik jest jeszcze nie do końca rozgrzany ale juz przerzuci na LPG to za chwile samo przerzuca mi z powrotem na benzyne. I sytuacja taka powtarza sie kilka razy pod rząd. Jak go trochę pogazuje to za którymś razem przestaje przerzucac i już moge normalnie jeździć na LPG. Kolejna zagadka do rozwiązania........
Napisz moze najpierw jaki silnik i jaka instalacja.
Niekoniecznie to musi byc przyczyna przelaczania z powrotem na benzyne.
Re: Przełącza sam z LPG na Benzol
Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
Cytat:
Zamieszczone przez Individual23
Napisz moze najpierw jaki silnik i jaka instalacja.
Niekoniecznie to musi byc przyczyna przelaczania z powrotem na benzyne.
Mysle, ze przy cieknacej pompie jest to pierwsze co powinien zrobic! Wraz z objawami po przegazowaniu stanowi to o zamarzaniu parownika! Wtedy wlasnie przelacza na Pb. Moze to nie jedyny powod, ale od tego nalezy zaczac ;)