-
nowy
Witam wszystkich fanów BMW seri7.Posiadam autko z motorem 2,8l.z1995r. Auto zakupiłem od emeryta miało być wszystko ok,ale okazało się strasznie zaniedbane.Na dzień dobry wymieniłem motor,oraz zreanimowałem zawieszenie. niestety auto wymaga jeszcze wiele pracy.Pozdrawiam
-
W I T A M :D
chwal się autem, to forum lubi trudne przypadki
-
-
-
Witam serdecznie :)
Autko takie jak moje - zadbaj o nie :)
-
Nie wiem czy jest sie czym chwalć auto wymaga naprawde sporo pracy i czasu aby nabrało estetyki i sprawności godnej uwagi.
Wymianę silnika i prawie kompletną reanimacje zawieszenia mam już za sobą,teraz sprawa klimatyzacji ponieważ sprężarka sie załącza ale nie daje ciśnienia,także poduszki skrzyni biegów chyba są do wymiany bo czasem skrzynia tłucze o tunel.wczoraj walczyłem z instalacją gazową ponieważ niedomagała.Auto nie miało siły dociągnąć odpowiednich obrotów do zmiany biegów dusiło się i prychało.Powodowało to wieszanie sie skrzyni i szarpanie przy zmianie biegów.Gaziarz wyczyścił wtryskiwacze gazu i ustawił coś w komputerze.Rezultat dobry auto zaczeło płynnie zmieniać biegi i przestała sie dusić. znikła także dziura w momącie startu.pozostała tylko kwestia spalania do wyregulowania.Poza tym wiele drobnych niedociągnięć mechanicznych a także estetycznych.Na bieżąco będę starał się opisywać likwidacje poszczególnych napraw i ich rezultaty,oraz zasięgał waszych rad w walce z usówaniem poszczególnych problemów.A jest tego mnóstwo.
-
Witaj,
po raz kolejny okazuje się,że super auto od emeryta to kaszanka. Nie dołuj się za bardzo i działaj. Jakby co,to moja będzie do wzięcia ;) I nie jestem emerytem :D
-
Pokaz fotki jak wyglada teraz i z czasem aktualizuj wątek :) bedzie fajna historia auta :)
-
he he .ja także nie. Ale auta następnego nie potrzebuje.powoli i sukcesywnie będe usówał usterki,począwszy od mechanicznych,kończąc na ewstetyce i wykończeniu.Zejdzie sie co prawda trosze czasu i będzie to troszke kosztowało.Da mi to jednak pewność stanu technicznego auta i satysfakcje z jego reanimacji ;)!! wymiana motoru i zawieszenia już pochłoneła troszke grosza więc w zamiany nie warto sie bawić. Silnik włożyłem z anglika po 177tys. reszta to tylko formalność i kwestia czasu.