Skrzynia sama zrzuca na N
Witam serdecznie. Przeszukalem forum w poszukiwaniu podobnego problemu, ale nie udalo mi sie nic konkretnego znalezc. Mianowicie: dzis podczas szybszej jazdy i szybkim zatrzymaniu sie, skrzynia samoczynnie zrzucila bieg z pozycji D na N. Stalo sie to dzis trzykrotnie, dlatego postanowilem napisac post na forum. Dodatkowo czasami kiedy szybko chce zmienic bieg na pozycje D jest tak jakby takie "tyk" i auto wrzuca na N, natomiast kiedy robie ta czynnosc powoli, taka sytuacja ma miejsce sporadycznie. Bledu w komputerze dla skrzyni biegow podczas sprawdzania w czwartek nie bylo. Auto niedawno zakupione, olej nie wymieniany (nie wiem, czy byl kiedykolwiek, poniewaz auto kupilem w holandii od handlarza). Ostatnio bylo wgrywane nowe oprogramowanie od skrzyni wiec adaptacja jest ok. Koledzy, powiedzcie mi co to moze byc? Sprzeglo, mechatronik czy moze wymiana z olejem troszke ja podratuje? Dodam rowniez, ze wydaje mi sie, ze momentami samochod delikatnie skacze obrotami (50-100 obrotow przy 1500 obrotow - objaw sprzegla), lecz na komputerze wyskoczyl mi blad przeplywomierza. Czy moze byc to powiazane? Pozdrawiam Konrad