-
dziwne odg³osy
Mam jeszcze taki problem,jak silnik jest zimny i go odpalam to tak dziwnie cos syczy,tyka ,bardziej s³ychac to jak sie nachyle tak jakby ko³o( rur, mo¿e to gdzies ko³o kolektora)bo oczywiscie mo¿e sie to przenosiæ,ale jak juz chwilke pochodzi to wszystko ucicha albo jak naprzyk³ad prze³±cze na D lub R te z to ucichnie,czy wie kto¶ co to mo¿e byc?
-
Bez urazy kolego, ale na forum nie rozwi±zesz wiekszo¶ci problemów natury silnikowej! ;) Na odleg³o¶æ zwyczajnie nie ma takiej mozliwo¶ci. Mo¿e kto¶ odpisze Ci to, czy tamto, ale nie uchroni Cie to od wizyty u mechanika. Jed¼ zwyczajnie do warsztatu i sprawd¼ nurtuj±ce Cie problemy.
Pozdrawaim :papa:
-
ok spoko napisa³em dlatego bo mo¿e ktos juz mial cos takiego,nie oczekuje tego odrazu ze ktos mi pomo¿e,ale tez chyba od tego jest ten dzia³ na forum ¿e mozna sie zapytac,i wtedy wiesz miej wiecej o co chodzi je¿eli kto¶ juz mia³ cos takiego a z Warsztatami to wiesz jak jest tym bardziej jak jestem tu w Irlandii
-
Masz racje, ze od tego jest ten dzial, ale badanie odglosow z posta to nie jest dobry pomysl ;) :hug:
-
wiem,dlatego poczekam az przyjade do Polski i gdzies podjade zeby to sprawdzic,ale w tym czasie moze bedzie ktos co mia³ cos takiego,pozdrawiam
-
Moj tesc w nowym Polo stwierdzil, ze jak mu zapalilo kontrolke silnika to pojezdzi do urlopu i bratanek mu naprawi! Efekt? Gdyby od razu pojechal do warsztatu koszt bylby rzedu 50 pln. Przeciagnal sprawe i wymienil 12 zaworow plus uszczelke i plyy :razz:
Zrobisz jak zechcesz, ale naprawa 7er nawet w PL nie bedzie tania jak cos zaniedbasz :P
-
mysle ze bedzie to uszczelka któregos z kolektoru ale moge sie mylic
-
hmmm..., mo¿e to pykaj±/cmokaj± popychacze zaworowe (nieraz zaczynaj± cmokaæ po zalaniu s³abego oleju), ale z tymi d¼wiêkami, to tylko warsztat, chyba ¿e kamerk± nagrasz i wystawisz np. na you-tubie.
-
Wczoraj czyta³em podbny Temat tytu³ ,,Dzwiek silnika czy jest ok? ,, temat da³ Sebol665 w³asnie tu na forum,w³asnie kolega ma tam nagrane a dok³adnie ten dzwiek to u mnie jest w³asnie co¶ podobnego moze troche ciszej i nie zawsze wlasnie to jest,pos³uchajcie tego dzwieku moze bedzie wiedziec co to jest?