-
Nowy Akumulator E32 735i
Witam
Posiadałem dotychczas aku 100Ah ale swoją żywotność zakończył . Wiem,że ori to 85Ah a czy mniejszy może być ????
Przy okazji : Nie mogłem otworzyć samochodu wiec przez luk w kanapie weszła moja sąsiadka która ledwo otworzyła drzwi od pasażera przy mojej pomocy z kluczyka. Wszystkie są zablokowane nawet jak już nie ma akumulatora. Wcześniej jak wyjmowałem aku nie miałem takiego problemu . Ktoś zna przyczynę ???
-
A nie mogles podniesc klamki pasazera przod do gory i przekrecic kluczyk aby rygiel wylazl.? Odnosnie uciekajacego pradu dosc typowe w e32. Mierniczek i mierzyc ile pradu pozera a pozniej szukanie igly w stogu. Ewentualnie wykonanie odciecia aku. Masz w grodzi z przodu przy akumulatorze taka plastikowa zaslepke, ktora mozesz do tego uzyc. W m5 zdaje sie byl tam seryjnie wylacznik pradowy.
-
Tzn wiem,że aku już był naprawdę stary i miał prawo paść. A co otwarcia drzwi pasażera to właśnie nie mogłem ! Co do zaślepki,to nie zwróciłem uwagi :) Przeglądam all...... i chyba kupię VARTE SILVER bo patrze po opiniach i jest ok tylko najlepiej jaki prąd ?
-
Zależy akurat od modelu, swoje obecne E32 mogę bez problemu otwierać bez akumulatora i zamykać samym kluczykiem bez kombinacji, a poprzednie ni skurczybyka może zależy od akurat zastosowanych zamków, no i co? ładowałem w tamtej akumulator przez światełko bagażnika i otworzyłem centralem.... :D
-
No jak kupie nowy akumulator to się tym zajmę :) Na razie muszę zaczerpnąć info jaki najlepiej aku
-
kupiłem w poniedziałek centre future 85Ah 800A jest ok narazie
-
hah ja mam 45 Ah i lata bez zastrzeżeń :rolleyes:
-
Nie ma co przesadzać z pojemnością aku w górę, bo można zniszczyć alternator. U mnie w 750 mam alternator 115A, rzadko występował w M70, ale u mnie nie ma żadnego wyposażenia niemalże i fabryczny aku to tylko 74Ah. Normalnie gdzie występował alternator 140A szły 85Ah i w górę.
Jednakże 45Ah jest o tyle za mały, że przy krótkich odcinkach zimą w mieście, może się zdarzyć, że po kilku dniach już nie odpali.
Myślę, że około 70Ah do 735 bez bogatego wyposażenia jest w sam raz.
-
Ja mam Varte Silver 85Ah spisuje sie super nawet przy dłuższych przestojach auta :)
-
No własnie kupiłem Varte Silver 85Ah za 350 zł więc b.tanio . Dzięki koledzy za pomoc !!!!!!!!!!!