Witam, chciałbym zregenerować amortyzatory z przodu z EDC ponieważ ciekną. Mam do wyboru dwie firmy :
1. NAGENGAST
lub
2. Balux-OS Sp. z o.o.
Proszę o poradę/podpowiedz gdzie najlepiej zregenerować amortyzatory?
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam, chciałbym zregenerować amortyzatory z przodu z EDC ponieważ ciekną. Mam do wyboru dwie firmy :
1. NAGENGAST
lub
2. Balux-OS Sp. z o.o.
Proszę o poradę/podpowiedz gdzie najlepiej zregenerować amortyzatory?
Pozdrawiam.
Ja jutro wysyłam swoje do Nagengast, wysyła się całą kolumnę oni zdejmują sami sprężynę i pozostałość, zmontują na nowo ze swoimi nowymi elementami w cenie regeneracji. 2 lata gwarancji. Pierwszy kontakt bardzo ok. Koszt za szt 650zł.
Jakieś konkrety to dopiero po kilku miesiącach :)
O Balux czytałem na niemieckim forum 7er, bardzo sobie chwalą i sami wysyłają do nich, jeden (Polak) mieszkający w Niemczech zrobił chyba 60 tys i nic się nie zużyły.
Jak radzicie? wysyłać 4 szt czy sam przód? ponoć tył się nie zużywa.
Dobrze byłoby wymienić sprężyny na nowe, ja tak zrobiłem. Jeśli masz luźne sianko to zrób tył również, może i mniej się zużywa niż przód ale zawsze to będzie równa i stabilna praca :) Jednak przede wszystkim kompletny remont jednej sztuki ( amor, sprężyna, osłona, poduszka)
o Balux-e też czytałem na niemieckiej stronie,a tak poza tym to nieznam opinie ani w NAGENGAST , Balux.
Ja włanie u nich zrobiłem (nagengast) miał być tydzień wyszły prawie trzy ... ALE warto bylo czekać auto prowadzi sie idalnie zestrojenie i w komfocie bez zarzutów i w sporcie idealne. Zrobiłem w weekend prawie 1000 km po polskich lokalnych drogach i jestem mega zadowolony. Jeżeli trwałość bedzie na tym samym poziomie to polecam !
nagengast, mogę się dowiedzieć ile kosztuje regeneracja kompletu czyli przód i tył? (w czasie jazdy nie czuję wł/wył twardości, na przeglądzie wyszło system wył/wł 70%/78% , wycieków brak) oraz czy jest możliwe założenie do takich amorków sprężyn -45mm i -30mm ? czy dają Państwo gwarancje swojej regeneracji na takich sprężynach?
Na razie z regeneracja mi się nie spieszy bo musiałbym auto na kobyłkach postawić, ale tak dopiero na jesień.
Koszt regeneracji od sztuki to 550 zł wraz z nową osłoną. Jednak tutaj nie jestem pewny czy regeneracja jest potrzebna, wykazują prawidłową sprawność i nawet jest różnica po zmianie trybu co wcale nie jest takie oczywiste przy badaniu metodą EUSAMA. Można przysłać amortyzatory do sprawdzenia, wtedy będziemy wiedzieć czy coś jest z nimi nie tak. Co do sprężyn to można założyć na przód, natomiast na tył nie jestem pewny - musiałbym mieć amortyzator w ręku. Gwarancje oczywiście damy również przy takich sprężynach. W razie pytań proszę śmiało pisać.