-
E38 polift czy przedlift
Posiadam e38 przed liftem ale wyprodukowany w 1999r,
WBAGE41000DN17908
Znalazłem w instrukcjach brief niemiecki , nie wiem czy nie powinni go zabrać podczas rejestracji bo nigdy nie kupowałem z niemiec ,ale na Brief wyraźne są dwie daty 29,01,99 i 1,04,99 nie znam niemieckiego ale wygląda to na pierwszą rejestracje i na produkcję . Auto ma przedliftowy wygląd i kluczyki też są przedliftowe. jakie są jeszcze szczegóły które mogę sprawdzić bo jak widać jest tu coś nie tak a papiery niby sie zgadzają , zużycie auta wygląda właśnie na ten rok co niby jest , instrukcja obsługi jest wyraźnie do poliftowego modelu(rysunki przedstawiają kluczyki poliftowe i przód auta)może silnik da się jakoś sprawdzić z którego roku jest lub może są jakieś wizualne zmiany w silniku ?miedzy liftem. 2.8silnik.
Z tyłu mam lampy poliftowe ale może ktoś sobie sam kiedyś zmienił
prosze o jakąś pomoc bo mam auto zagadkę :mad:
-
Moze rzeczywiscie jest to polift tylko mial mocnego strzala w przod i komus niezalezalo i dal przod od przedliftu? Ewentualnie przebite numery.
-
No przód sprawdzałem pod tym względem i wszystko jest ok, każdy plasticzek na swoim miejscu, wszystkie blachy proste i bez szpachli , ps kupiłem ją uszkodzoną bez jednej lampy z przodu i odprysniętym lakierem na masce, od spodu też ja oglądałem dosyć dokładnie i nic podejrzanego nie widać , jak sprawdzić czy numery są przebijane ?
-
Zresztą u nas bite samochody zazwyczaj są robione u tzw wieśka w garażu i zazwyczaj widać to gołym okiem :)
-
Mogli rownie dobrze wymienic caly kielich- musialbys sprawdzic czy sa oryginalne pasty na laczeniach itd
-
99r to już ewidentnie musiał by byc polift... Jeśli masz pecha to sprawdził bym czy nie masz auta zespawanego w połowie, przód przed liftem a od słupka w tył polift. Widziałem takie wynalazki na własne oczy podczas napraw i nic mnie juz nie zdziwi. Wtedy z przodu nie zobaczysz żadnej ingerencji ...
-
mam nadzieje ze tak nie jest:Djutro na kanal pojade i jeszcze raz sprawdze
-
Na kanale cięzko będzie coś zobaczyć... musiał byś użyć miernika lakieru albo sprawdzić co masz pod tapicerką...
-
pojade do ludzi co sie na tym znaja to mi sprwdza czy nie jest jakis szczep:) a jeszcze jakies inne pomysly ?
-
Wrzuć kilka zdjęć swojego auta, z zewnątrz i ze środka (kokpit, przyciski pod klimatronic'iem), to może sporo wyjaśnić.