-
Jak rozebrać zegary ???
Wyjąłem dziś zegary bo spaliła mi się żarówka od oleju - zauważyłem przy teście zegarów.
I widok nieźle mnie zaskoczył ,a mianowicie , zegary jakoś trzeba rozebrać zeby sie dostać do tej żarówki z resztą jak i każdej innej o kontrolek.
Jak sie to robi??
-
Z tego co pamiętam, to kontrolki w zegarach są podświetlane diodami, a nie żarówkami. Żarówki podświetlają tylko tablice zegarów. Co do rozłożenia, są takie plastikowe zatrzaski, trzeba je podgiąć i masz otwarte.
-
te takie jakby krzyżyki ?
No jeśli tak ,to jak je odginam to wracają na miejsce:D
A jest ich 5... i nie wiem jak sie za to zabrać
co do kontrolek,są one wymienne,bo widać je przez ta obudowę,tylko nie wiem jak się tam dostać.
-
-
Ten filmik nie wiele wnosi :D Bo wiem jak to wygląda a nie znam sposobu żeby zablokować te "krzyżyki" a 5 rąk nie mam;)
-
tgracing ma racje, tam są diody i ściągnięcie samego szkla na niewiele się zda, trzeba rozebrać cale zegary, a to już jest nieco bardziej skomplikowane.
Ps.
Co do tych krzyży to trzeba je mocnej odgiąć w przeciwną stronę, żeby przy powrocie ustawily się w miejscu nie blokującym rozlączenie elementów, wystarczy użyć cienkich szczypcy
-
Nie wystarczy zdjąć tyłu zegarów? Bo widać tam jakieś końcówki takie jak przy żarówkach od podświetlania OBC.
Niezła kiszka jeśli tak.Nie wiecie może czy jak będzie problem z olejem ,wywali mi komunikat na OBC ???
-
Jeżeli masz ten typ zegarów co na linku od Krzywego, to nie wystarczy ściągnąć tylko tyl. Są dwa typy zegarów, jeden z wymiennym tylem, drugi z elektroniką w środku. Co do komunikatu, to powinien Ci wywalić na OBC pod warunkiem że masz zakodowaną tą opcje
-
Ja mam takie co z tyłu odpina się jakąś elektronikę,taką plastikową puszkę.
-
Aby dostać się do środka trzeba z boku włożyć śrubokręt i robić z niego dźwignię. Wtedy szczypcami przekręcać zatrzaski. Dobrze użyć dwóch wkrętaków. Ale nic z tego nie będzie bo tam są diody.
Zacznij od sprawdzenia czujnika ciśnienia i przewodu.