-
sprężarka klimatyzacji?
Witam, byłem dzisiaj nabić klimę w sumie nie używana była ok 2 lat, gość sprawdził szczelność, nabił gaz, ale kiedy kazał mi załączyć klimę i przygazować nic się nie działo, patrzył gdzieś tam w okolice silnika i powiedział, że się załącza, ale nie daje ciśnienia i stwierdził, że do wymiany sprężarka klimatyzacji ma rację? Istnieje jakieś inne prawdopodobieństwo, że uszkodzone może być coś jeszcze? pozdrawiam
-
Jeżeli sprawdził, że załącza się sprzęgło sprężarki, a ona nadal nie kręci to sprężarka do wymiany/regeneracji.
Jeżeli tylko zmierzył, czy idzie napięcie do elektromagnesu, a on nie reaguje, to może wystarczy wymienić tylko elektromagnes na sprężarce. Co nadal nie gwarantuje, że i ona jest sprawna.
-
Skoro sprzęgło się załącza powinno być wszystko ok,coś mi sie wydaje,że trafiłeś na kiepskiego mechanika.Inną przyczyną słabszej wydajności klimy może być przycięty zawór rozprężny.
-
Miał podpiętą maszynę przewód czerwony i niebieski wpięte tam gdzie się nabija klime najpierw 15 min sprawdzał szczelność, następnie nabił gaz gazał odpalić auto i gazować i wzrokowo patrzył oraz wkładam rękę gdzieś tam. Więc teraz już nie wiem sam:/
-
Podłącz komputer i zdiagnozuj. Inpa pokaże Ci większość uszkodzeń. Może tylko sensor ciśnienia stanął. Szkoda zaczynać wymiany od sprężarki, gdy może się okazać sprawna.
-
Inpa pokazuje mi tylko usterki silnika, ponieważ mam jakiś problem z licznikiem i dopiero łączy mi się, gdy go odłączę. Innej możliwości sprawdzenia nie ma??
-
Jak sprężarka się włącza to czujnik ciśnienia ok. I teraz pytanie jak ciśnienia w układzie.
Trzeba wtedy szukać w mechanice.
-
Mi sie wydaje, że sprężarka ok - skoro sie załącza hmm
-
jeżeli nabił klimę elektromagnes łapie a na manometrach ciśnienie na wyjściu było stałe nie podchodziło do 20/25 atmosfer to tłoki w sprężarce umarły:(