Witam.
Mam takie pytanko jak ustawić zawory w BMW E32 730i 89r jakie trzeba zastosować przerwy na ssącym i na wydechowym.I ogólnie jak to sie robi bo pierwszy raz będe chciał je wyregulować.Najlepiej będzie jak ktoś ma jakieś zdjęcie jak to robił.
Wersja do druku
Witam.
Mam takie pytanko jak ustawić zawory w BMW E32 730i 89r jakie trzeba zastosować przerwy na ssącym i na wydechowym.I ogólnie jak to sie robi bo pierwszy raz będe chciał je wyregulować.Najlepiej będzie jak ktoś ma jakieś zdjęcie jak to robił.
wiem tylko jakie mają być luzy na zimnym silniku-najlepiej-ssący i wydechowy 0.30 a regulacjie robił mi znajomy
Ja również zamierzam po raz pierwszy ustawić zaworki w M30B30 , warto sie tego nauczyć w końcu... :)
Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś instrukcje jak co po kolei , od czego zacząć itd... za fotorelacje byłbym juz super wdzięczny :D Pozdrawiam wszystkich fanów 7er :)
W M30B30 luzy powinny wynosic 0,30 ssace i 0,35 wydechowe, natomiast w M30B35 wszystkie zawory (ssace i wydechowe) ustawia sie na 0,20. W krotce bede robil regulacje w M30B35 wiec cala "operacja" bedzie opisana na forum.
to życze powodzenia ja tak miałem zrobione to silnik chodził jak sieczkarnia! Dane z książki serwisowej:" silnik zimny 0.30mm,silnik ciepły 0.35mm.W razie zbyt małych luzów zmieniają sie fazy rozrządu,cisnienie sprężania jest niedostateczne,zmniejsza się moc silnika i jego praca jest nieregularna.W skrajnych przypadkach może nastąpić skrzywienie zaworów,nadpalenie grzybków lub gniazd zaworów.Jeśli luz zaworów jest za duży praca rozrządu jest hałasliwa zmieniają sie fazy rozrzadu.silnik ma mniejsza moc z powodu niedostatecznego napełniania cylindrów,a praca silnika jest nieregularna."
735Pawel ale u Ciebie widnieje opis że masz 750?
Dlaczego twierdzisz,że w 3.5m30,luzy powinny być mniejsze?W m30b30 i m30b35 wałek rozrządu i dzwigienki zaworowe są identyczne,więc nie wiem skąd ta rozbierzność,według książki obsługi luzy powinny wynosić 0.30mm(ssące,wydechowe,zimny silnik)Cytat:
Zamieszczone przez 735Pawel
Ja nie powienem zabierać głosu , bo nie mam w tym doświadczenia ale również wszędzie słyszałem że wlocie i na wylocie w M30B30 przerwa powinna być 0,30 na zimnym silniku , jeśli coś poprawcie mnie :)
735Pawel , z góry dziękuje bardzo za przyszłą relacje ( może i ze zdjęciami ?? :D:D ) z regulacji zaworów w twoim 7er :cool: Jeśli znajdzie sie na forum , myśle że nie tylko ja na tym skorzystam...:) Pozdrawiam
Ja wlasnie jestem po regulacji zaworow i jako ze jezdze na gazie to reguluje je troszke luzniej o ok. 0,05. Dla zainteresowanych podam do informacji ze kupilem to autko 4 dni temu i poprzednik myslal ze tam sie nic nie robi. Jak zdjalem gore to luzow w ogole nie bylo na zaworach siedzialy ciasno jak szlag i telepalo motorem jakby dieslem. Teraz chodzi elegancko i rowno.
Pozdrawiam
wg bentley'a sam naprawiam -> 0,30 na zimnym; 0,35 na ciepłym (ponad 80C)
ja u siebie ustawiałem 0.30 i wszystko pięknie śmiga
klucz 10 i szczelinomierz w dłoń, ja do tego jeszcze nałożyłem grzechotkę z dużym kluczem(juz nie pamiętam nr) do kręcenia, wszystkie świece out i do pracy
trochę czasu i cierpliwości potrzeba, ale efekty są więcej niż zadowalające