-
Witam wszystkich!
-
Witaj fajnie że spełniłeś swoje marzenie!! niech ci dobrze służy i daje samą radość z jazdy!!:cool:
-
Witam :) pomału wszystko ogarniesz :)
-
Witamy kolejnego longa ;) Autko widać że raczej tylko do dopieszczenia.. Gratki
-
Ładne auto, fajna konfiguracja kolorystyczna, duży plus że long :)
Tylko zegary nie trafiają w mój gust ;)
-
Miło że fura podoba się także innym:D Zegary takie już były przy kupnie ale po nocnej przejażdżce widze że trzeba je zmienić bo podświetlenie mają do kitu...
-
Uaktualnie trochę temat. Po miesięcznej bezproblemowej jeździe stało się... pierwsza awaria... Padła odma:-( jako że nie lubię jeździc pożyczonym autem, i z braku czasu na samodzielną naprawę szybko postawiłem auto u znajomego mechanika i zacząłem szukac części. Sklep w którym się do tej pory zaopatrywałem we wszystko nawalił i wszystkie uszczelki kompletował prawie dwa tygodnie. Fakt że przy okazji chciałem wymienic chyba dosłownie wszystko bo uszczelki kolektora ssącego te od dołu i z przodu i tyłu kolektora, wszystkie oringi na wtryskach, całą odme wraz z oringami na tej aluminiowej rurce, uszczelki pod deklami zaworowymi i odrazu pomalowałem dekle na czarny mat. Dwa razy wymieniałem uszczelki pod dekle bo ciągle mi dawali do m60 zamiast do m62 aż wkońcu zamówiłem w internecie.
Przy okazji rozbierania kolektora okazało się że ktoś wywalił elektrozawory... porażka totalna... a więc szukanie elektrozaworów, wymiana uszczelk itd. W między czasie profilaktycznie (za dużo się chyba o tym na forum naczytałem) dla pewności już kupiłem nowe visco i termostat. Po kilku już odpaleniach auta i przejażdżkach okazało się że układ się gdzieś zapowietrza i wyszedł pęknięty zbiorniczek który trzeba było kupic drugi i odrazu nowy korek. Oczywiście też po kilku dniowym staniu wyszlo że akumulator ledwo zipie a wię trzeba było kupic nowy.
W tej chwili auto już śmiga aż miło ale na wymiane czekają już nowe świece i palce (chyba tak się to nazywa), oraz olej, filtr i uszczelka szkrzyni biegów.
Kosztów miałem niemało a dziewczyna już szału dostaje ale mam nadzieję że te prawie wszystkie najgorsze rzeczy będę miał ogarnięte. Jak już skończę z tą mechaniką zostanie mi ogarnięcię kilku baboli na lakierze i renowacja skóry która też mnie już wkurza.
-
No to nieźle się dzieje.\
Jaki masz tam felunek?
-