Gdzie zamontowany jest AUC sensor, wyczytałem że gdzieś koło chłodnicy... Możecie mi podpowiedzieć czy z dołu z boku.... gdzie go szukać?
Wersja do druku
Gdzie zamontowany jest AUC sensor, wyczytałem że gdzieś koło chłodnicy... Możecie mi podpowiedzieć czy z dołu z boku.... gdzie go szukać?
Co to w ogóle jest i do czego to 'coś' ?
Jest to czujnik wykrywające jakieś zadymienie. Ma za zadanie wzbudzić panel klimy do zamknięcia klap obiegu wewnętrznego do czasu ustania występowania zadymienia. Nie dłużej jak 30 minut.
Jak ustawiasz nawiewy na "obieg zamknięty AUTO" wtedy samochód korzysta z tego czujnika.
Podtrzymuje pytanie gdzie go znajdę pod maską .... ? :)
w e38 jest zamontowany stojąc przed autem po lewej stronie chłodnicy na obudowie chłodnicy na wysokości 5 cm nad podłużnicą. Czarna kostka wielkości pudełka zapałek.
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...c/i47781/kL/sA
Może po wyglądzie uda się go zlokalizować? Powinien być gdzieś z przodu auta w okolicy chłodnicy. To tylko domysły.
Czujnik zamontowany jest na zatrzask na górze obudowy wentylatora chłodnicy. Zajrzyj z lewej strony pod plastikową przednią osłonę. Można ją odkręcić (4 x torx).
A tak wygląda:
kliknij
z tego co ja się orientuje to czujnik jest zamontowany pod filtrem kabinowym (od strony kierowcy) - przymocowany jest do elementu nr5 z tego obrazka - zobacz
Dziękuję za pomoc, pogrzebie dzisiaj pod maską wiem jak wygląda wiec powinienem go zlokalizować:)