Panowie przymierzam się do atermiki , i pytanko jak zdemontować te małe trójkątne szyby z tylnych dzwi ??
Wersja do druku
Panowie przymierzam się do atermiki , i pytanko jak zdemontować te małe trójkątne szyby z tylnych dzwi ??
Trzeba je podważyć bo są jakby na wciskanych kołkach.
Prawdę rzecze. Jest z tym troszkę zabawy jak robisz to pierwszy raz.
oj Jarek Jarek :) ja właśnie wylazłem z garażu i chciałem zakładać temat o tym :) rozpracowałem i rozebrałem wszystko z 4 drzwi...zostały tylko trójkąty i podchodziłem do nich z każdej możliwej strony....Panowie jak i gdzie to podważyć?widać pod uszczelkami takie blaszki chyba 3.... Jarek a ty masz lepiej po dowiozłem Ci wyjęty jeden trójkąt...popatrz i daj znać jak do tego podejść
no ok jest wyjety ale uszczelka na nim rozerwana wiec raczej juz nie nada sie do ponownego montażu
tam gdzie sa te blaszki to trzeba jakims płaskim nazedziem np. nóz. od wewnetrznej strony naciskac na tą blaszke i odpychac szybe na zewnątrz. najlepiej zaczac od gory.
damian do garażu szoruj sprawdzić ja swoich jeszcze nie będe rozbierał dziś składam stolik
spoko ale o tym w osobnym temacie pogadamy
tak,jak pisaliście tak zrobione :)
szyby w całości wyszły,ja używałem dodatkowo klinów z drewna i nie powiem ale trochę siły trzeba było włożyć :)
operacja zakończona sukcesem :)