-
problem z alarmem
witam , mam problem z alarmem w e38 v8 3.0 z roku 1994 , problem polega na tym ze alarm aktywuje sie samoczynienie raz za 5 sek raz za 4 h a raz wcale , a auto stoi w garazu grze nawet kot mysz czy jakis inny futrzak czy moja zona nie podpierdziela mi aluta bo stojac przy aucie samo sie aktywuje chcialbym by przestalo mnie to irytiwac czytalem ze jest opcja zeby to zrobic , jakies dwa activ nie actiwv , uj wie , moze ktos byl by tak uczynny by krok po kroku wyjasnic mi co by zrobic zeby wyc przestalo, ja wiem moze to objaw ze moja Blumcia chce zebym hasal nia all of the time ale nie moge bo spac musze , prosze o pomoc ratujcie bo aku mi mada od jej wycia , nie wiem moze ma nie strawnosci i placze :(
-
Podłączam sie do tematu mam identyczny problem.
-
Musisz podłączyc się do auta kablem nauczyć sie obsługi NCS eXPERT i dezaktywować DWA tak tak napisałeś z active ustawiasz na nicht_active.
-
o kurczaczek , niezla Heca, bede musial odwiedzic czlowieka z kompem a dopiero co u niego bylem :( dzieki za podpowiedz tak zrobie , choc wolal bym miec alarma ale coz kiedys ktos mi szybe wybije za wyjacy alarm, dzieki pozdro
-
Spróbuj odpiąć czujnik otwarcia maski, u mnie on płatał takie figle
-
U mnie było to samo, czujniki nie czujniki poodłączane, w kompie za bardzo nikt nie chciał mieszac a jak juz to tez nie pomogło i zostało mi tylko zamykanie auta przez przycisk kolo lewarka od biegow ;) zamyka wszystko a nie wyje.. najgorsze jest to że trzeba wcisnac guzik przy zamknietych drzwiach kierowcy bo sie nie zamykaja kiedy sa otwarte ;)
-
Jak przy zamykaniu naciśniesz guzik na kluczyku dwa razy alarm nie powinien się zazbroić
-
Jak nacisne dwa razy to jest jak loteria raz wyje raz jest wszystko ok..
-
W bagażniku nad aku masz małe bezpieczniki. Jeden odpowiada zasilanie czujników. Numer 57, 5 amper brązowy. Wyjmij i po zabiegu. W ten sposób wykluczysz czujniki przechyłu i ochrony wnętrza.
Jak dalej będzie się wzbudzał to może któreś drzwi lub maska.
-
Tak masz racje ale w moim przypadku kiedy wyjme ten bezpiecznik niemam alarmu, zamka centralnego i kierunków ;)