-
Cykanie i dymek
Panowie od dłuższego czasu zauważyłem ,że na zimnym ,niedogrzanym silniku , jak i na dogrzanym po lewej stronie auta z dołu leci sobie od czasu do czasu dymek...i do tego towarzyszy mu cykanie z okolicy koła tylnego. Obie rzeczy dzieją się sporadycznie , ale zastanawia mnie to ponieważ ostatnio dymienie wystapilo calkiem obficie ( pani na stacji benzynowej siała panike bo myslala ,że auto mi sie pali). Macie może jakieś pomysły co to może być? Nie jestem w stanie podać więcej informacji jak to ,że dym leci biały i raczej bezwonny ,a cykania nie jestem w stanie zlokalizować bo gdy dojechałem do kanału to juz ustało
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bksjb
To pompka od webasto!
Skąd ta pewność? Miałeś to samo? Powiesz mi jakie są koszty wymiany i czy jest potrzeba natychmiastowej wymiany , poniewaz robie tysiace kilometrow miesiecznie i mam obawy czy mi sie auto od tego nie zapali czy coś?
-
Co ty gadasz ... Tak normalnie pracuje webasto , nic sie od tego nie zapali . Problem tylko w tym dlaczego dzialalo na zgaszonym silniku . Najlepiej podlaczyc do komputera i zrobic diagnoze webasto.
A moze sam zaprogramowales ze ma dzialac ?
-
Webasto jeszcze chwile chodzi ja zgasisz silnik
-
Webasto na 10000% mam to samo. Cykanie na dole przy stronie kierowcy i praca webasto kilka sekund go zgaszeniu auta + dymek.
-
Dlatego leci stamtad dymek bo tam jest wydech webasto.