-
Witam przyjaciół :)
Witam całą rodzinę 7er :)
Aktualnie nie posiadam swojej 7er, ale mam nadzieję dzięki forum dowiedzieć się wiele, a przede wszystkim poradzić się co do zakupu oraz
poznać wszystkich i cieszyć się waszą rodzinną atmosferą :)
Chciałbym niebawem zakupić sobie samochód, a właśnie E38 jest marzeniem od dziecka :)
Pozdrawiam serdecznie absolutnie wszystkich z osobna :)
-
Witaj ;) a co dokładniej szukasz? jaki silnik? czy po prostu aby ładne E38?
-
Generalnie to jest tak, że chciałbym E38 w benzynie z dość dobrymi osiągami i w automacie :)
Czyli odpada 728 oraz 730 :) V12 nie utrzymam raczej :P Więc najlepiej 735iA lub 740iA :)
Mam tylko nadzieję, że uda mi się znaleźć taką w budżecie powiedzmy do 15-16k.
Akurat mam wiele wydatków na mieszkanie, wesele niebawem i inne rzeczy więc tyle pieniążków akurat będę mógł przeznaczyć na autko. Utrzymać napewno utrzymam, ale chodzi o sam zakup w tej cenie.
-
jak mają być dobre osiągi to 4.4, różnica w pormownaniu do 3.0 czy 3.5 jest naprawde bardzo duża, a co do budżetu to 15-16k na 4.4 może okazać się za małą kwotą na egzemplarz naprawde zadbany, chociaż nie mówię, że nie można takiego trafić musisz tylko cierpliwie szukać ;)
-
Dzięki za podtrzymanie na duchu :) już się bałem, że to mało. Ale i 735iA nie ma tragedii bo według danych ma 0-100 8.2s więc jak na tą masę jest wystarczającą do sprawnej jazdy :)
Przeszukuję ogłoszenia na bieżąco :) już nawet myślałem o 5er E39 jako alternatywa :P
-
dokładnie na papierze 4.4 jest raptem jakies 2s szybsze do 100kmh ale podczas jazdy to nie ma porównania 4.4 to potwór przy 3.5 ;p mialem okazje prowadzic i takie i takie, ale tak jak mówisz do sprawnego poruszania się wystarczy i "małe" V8 także jeśli osiagi nie sa priorytetem, a mają byc po prostu zadowalające to jest to dobra opcja także szukaj i tego i tego i kup to co się trafi ładniejsze ;) Zawsze tez wchodzi w gre 4.0 z początku produkcji wtedy i mocy bedzie i łatwiej znajdziesz w swoim budżecie
-
siemka:)Kolego wybierz ten silnik i ten samochód który będzie w lepszej kondycji technicznej,małe mankamenty lakiernicze można wybaczyć co do kasy mysle ze mozna cos znaleść,przed liftem uważaj na okazje dobre Bmw zawsze sparawi Ci radość bo to w tej marce chodzi,ja mam 3.5 V8 jeśli jest zdrowe to da rade i spalanie jest do zaakceptowania:) jeśli chodzi o alternatywe posiadam e39 w 3 litrowym dieslu bardzo fajne autko,ale siódemka to siódemka:)
-
Właśnie tak myślałem koledzy, że zależy co w lepszym stanie się trafi :P
W sumie lepsze zdrowe 735iA niż ledwo żyjące 740iA :)
Oczywiście najlepiej gdybym trafił 740iA bo i osiągi by były godne :D
Mam nadzieję, że niebawem coś znajdę bo będę potrzebował auta na wiosnę :D
różnic w spalaniu między 735iA a 740iA chyba dużych nie ma?
Serwisowo zreszta chyba identycznie bo różnią się tylko mocą i pojemnościa a nie budową :)
Docelowo i tak będzie LPG :)