Zafascynował mnie ten samochód i to bardzo. Myślę o kupnie 735i z 2000. Co sądzicie o takim wyborze jeśli chodzi o trwałość i koszty eksploatacji.Jestem też ciekaw jakie realnie trzeba dać pieniądze za zadbany egzemplarz.
Wstawiłbym oczywiście gaz.
Wersja do druku
Zafascynował mnie ten samochód i to bardzo. Myślę o kupnie 735i z 2000. Co sądzicie o takim wyborze jeśli chodzi o trwałość i koszty eksploatacji.Jestem też ciekaw jakie realnie trzeba dać pieniądze za zadbany egzemplarz.
Wstawiłbym oczywiście gaz.
Proponował bym juz brac 740i ..
Spalanie jednolite a satysfakcja duzo wieksza :)
Ceny musisz popatrzec na zagranicznych stronkach , u nas nawet bym nie odpalal allegro ..
735 i 740 powiadasz, że mają podobne spalanie? Nie sądziłem. Właśnie widzę, że na allegro jest taka rozpiętość i zróżnicowanie cen, że zgłupiałem. A realnie do ceny z zachodniej Europy % ile trzeba doliczyć ze względu na wszelkie opłaty? A czy dużo jest samochodów importowanych z USA? i jaka jest ogólna opinia o tych egzemplarzach?
V8 to mega żywotna jednostka :)
Co do USA nie mam pojecia tu musisz uderzyć do kolegi "olejus"
Co do zagranicznych z europy byl nie dawno temat opisywany , chyba jak dobrze pamietam od wartosci auta placisz teraz 13,6% czy cos ..
E38 z USA raczej się już nie opłaca gdyż sama opłata za kontener to 1200 $ + VAT + akcyza + transport między stanowy to następne 2000-4000$Cytat:
A czy dużo jest samochodów importowanych z USA?
ceny aut E38 740
6500$ (1998)
7500 $ (1999)
9000 $ (2000)
i oczywiście auta z silnikami od 4.0 :D
www.ebay.com
Pytasz o E38 w ogóle, czy konkretnie o te motory? E38 jest wg mnie b. udanym i bezproblemowym autem - no ale my na tym forum nie jesteśmy obiektywni ;)Cytat:
Zamieszczone przez kwiatek
Silniki V8 o których tu mówimy to strzał w dziesiątkę. W 735i i 740i (od rocznika '96) stosowano dwie wersje tego samego motoru M62. Uchodzi on za jedną z najbardziej udanych jednostek wyprodukowanych przez BMW - zresztą jego kolejne "klony" napędzały potem m.in. E39 M5, terenowe X5, itp.
Trochę gorzej z silnikiem M60 stosowanym w latach '94-'95 w 740i. Był robiony ze stopu zwanego Nikasil, który reagował z paliwem i mogło to powodować grube uszkodzenia bloku, itp.
Ale jeśli celujesz w nowsze roczniki, to ten problem Cię nie dotyczy.
W 735i siedzi silnik M62B35 - zmniejszona odmiana motoru M62B44 z 740i. Stąd spalanie może być podobne, a zawsze pozostanie Ci niedosyt :)Cytat:
W Polsce generalnie sporo trupów jeździ - stąd masz na Allegro 'okazje' poniżej 20 tys. PLN. :razz: Wiadomo - what you pay is what you get...Cytat:
Import z USA to raczej wożenie drewna do lasu i w przypadku auta takiego jak E38 nie wyjdzie taniej. Tym bardziej że tuż za Odrą rozciąga się rynek na którym naprawdę można przebierać do woli.
Co do opłat z Niemiec, to trochę bardziej skomplikowane niż napisał trolu ;) Ale zupełnie inny rząd sum niż USA.
Generalnie mogę polecić człeka z Warszawy, który dwa razy przeprowadził mnie przez całą procedurę. Jeśli interesują Cię szczegóły, daj znać na priva.
A, przy okazji - nie wiem czy kategorycznie upierasz się na egzemplarz poliftingowy. Ale gdybyś chciał, to zawsze możesz rzucić okiem na moje 740, chyba mogę powiedzieć że ponadprzeciętne ;) Jak coś, to ogłoszenie jest w dziale "Sprzedam", daleko nie masz :)
Jeżeli chodzi o amerykańce to było to raczej z ciekawości.
Jeżeli chodzi o silniki to właśnie te dwie wersje mnie interesują, nie chce diesla.
Silniki M62 zachwalał mi bardzo kolega który miał starszą 7.
Tak widziałem Twoje ogłoszenie i wydaje mi się ono ciekawe. Myślę o roczniku około 2000 ponieważ mam już samochód z 1995 roku i to co w niego włożyłem starczyłoby na całkiem świeżą E65.
Reasumując wychodzi na to abym brał raczej 740i kupiony raczej za granicą.
Jak chcesz ze stanów to nie licz na niską cenę, a raczej na auto w fajnym stanie w np białym kolorze ale za pieniądze wcale niemałe.
Jak masz do wyboru 735 a 740 to nawet nie patrz na tą pierwszą z w/w powodów, chyba że trafisz ładny egzemplarz
W PL też raczej nie szukaj bo się naszukasz i nie znajdziesz :D
Do niemcowni, od prywatnego właściciela i masz szanse na dobre auto
Pozdro
Ważniejszy jest dla mnie stan techniczny niż moc choć i ona nie jest bez znaczenia.Normalne, że lepiej jest mieć więcej kucy niż mniej, tym bardziej, że spalanie jest na podobnym poziomie.Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
Widzę, że faktycznie najlepszym sposobem jest albo kupić od pewnego właściciela lub wybrać się za naszą zachodnią granicę/
jezeli chodzi o berlin i okolice to nawet o tym nie mysl- wszystko wyczyszczone- mnostwo e39 audi i innych szajswagenow ale e38 to rzadkosc..niedawno bylismy i przywiezlismy taka 4.4 ale to byla jedna z trzech egzemplarzy ktore spotkalismy. Jedna to byl 730d po lifcie na welurach i tu dosc tanio bo sprzedawca chcial 8600E, druga to 4.0 przywieziona ze szwecji ale w stanie oplakanym- szkoda bylo naszego czasu na to auto no i trzecia to ta kotra przywiezlismy..objezdzilismy wsyzstkie place w berlinie i NIC TAM NIE MA :razz:
takze jak auto z zachodu to musisz udac sie dalej..