-
Drgania od ok 70km/h
witam
mam problem z wibracjami auta od ok 70km/h,dodam że przy hamowaniu nie ma drgań,czasem słychać taki metaliczny odgłos gdzieś z tyłu auta ale przy niewielkiej prędkości,niedawno wymieniłem amory z przodu,końcówki razem z drążkiem,wahacz,zbieżność była także ustawiana
-
witaj
temat był wałkowany wielokrotnie
przeszukaj forum
-
czytałem wątek niby o tym,pisało że tarcze tylko że mi przy hamowaniu nic nie bije,potem że łożysko z piastą,potem znowu coś innego,każdy proponował coś innego
-
kola wywazone? nawet jesli to opona moze miec bicie od wybrzuszenia itp...
-
-
sniegu sie na lepilo od srodka do felgi i masz drgania sprawdz ten trop
-
przed wymianą wszystko było ok?
-
Ostatnio był wątek o tym. Może być wszystko: spadł ciężarek z felgi, krzywa felga, drgania wału napędowego, czyli zużyta podpora wału (sugerowałby to odgłos z tyłu, ale raczej powinien być głuchy, a nie metaliczny) i jeszcze parę innych rzeczy w zawieszeniu na przykład, czy przeguby półosi.
-
przed zmianą opon z tego co pamiętam było ok,może zimówki mam gdzieś walnięte ale sprawdzałem przed założeniem i siatka nie była nigdzie walnięta.mam 15 alu w garażu z e32(730i) wejdą do mojej e38(4.4) żeby sprawdzić czy tez drga?śniegu nie ma od środka na felgach,patrzyłem,co do tłumika drgań to jest różnica między np silnikiem 3,5pb a 4.4pb??na aledrogo większość kończy się na modelu 735 a po numerach na bmwstore niby pasuję,jeżeli jest walnięta podpora wału lub tłumik drgań to da się to odczuć łapą na kanale?
-
Nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się, że podpora taka sama będzie. Raczej powinieneś dać radę sprawdzić z kanału, jak podpora ma zbyt duży luz. Co do felg 15-tek, to widziałem E38 na 15-tkach. Zależy od wielkości tarcz i zacisków, jest szansa, że wejdą.
Metaliczne stuki z tyłu auta zazwyczaj pochodzą z dyfra, sprawdź to też.