-
zalozenie parownika
witam
zakladam sobie gaz i...
chcialbym dowiedziec sie jak podpiac reduktor w 728 w ktore weze dac trojnik?
przy okazji czy kme gold, stag 300isa2 i zielone Hana to dobry zestaw do 2.8?? :)
aha i czy probowal ktos dawac podkladki pod wtryskiwacze benzyny? jak to sie sprawuje?
skad wziac podcisnienie do parownika i mapsensora? moze byc z jednego? wiercic kolektor?
pozdrawiam
-
ze stag-iem najlepiej nie wybrałeś. lepiej by było gdyby był to LPG TECH, no ale jak już kupiłeś, to niech będzie. Podciśnienie oczywiście z kolektora, może być i z jednego, ale lepiej jakby było z oddzielnych :) parownik podłączasz do małego obiegu (tych węży dwóch, które idą do nagrzewnicy) wtryskiwacze dobry wybór. przeczytaj ten temat, naprodukowałem sie o gazach:
http://7er.pl/showthread.php/25868-i...2-m30b30/page2
-
jeszcze nie kupilem :D
czy ten parownik moj sie nada co mam zamiar kupic? I co przemawia za techem zamiast staga, bo staga sobie do e36 zalozylem i chodzi, dlatego troche go ogarniam :)
czyli po prostu od dołu wywiercę miejsce na dwie dysze do podciśnienia :) długość przewodów i miejsce wiercenia ma znaczenie? W kt którą strone kierowac "nypel" (to wyciecie na dyszy)?
dzieki za link :D
bo generalnie mialem pomysl taki http://i.imgur.com/GQbW1Ug.jpg ale zamiast AC 250 zdecydowalem sie jednak na golda, a ta rurka zamiast miedzi to nie sparcieje po jakims czasie/nie peknie?
no ale moze rzeczywiscie lpgtech bedzie lepszy, hmm kurde tutaj chcialbym jednak zrobic tak jak radza doswiadczeni bo w e36 to sobie montowalem tak z dupy wszystko na pałe jak lecialo i kurde chodzi git, malo pali no ale to i tak tylko driftowoz
a powiesz moze o co chodzi z dyszami wtryskwiaczy, bo z tego co sie orientuje to hany nie maja dysz??
i jak regulowac rozmiar dysz bo w e36 mam za duze?
-
dysze to potoczna nazwa wkrętek w kolektor. Hany dysz nie mają, valteki i inne też nie. jeżeli masz za duże, to poszukaj o mniejszej średnicy wewnętrznej gdzieś w necie albo po sklepach, i próbuj. Tech ma lepsze opcje, jest przecyzyjniejszy, lepiej działa w nim opcja autokalibracji, mapy sie nie rozjeżdżają jak to bywa w stagu i można by tak wymieniać i wymieniać. GOLD będzie dobry. W sumie nawet silver by ogarnął. a rurka nie ma takiej opcji, żeby sparciała czy pękła. co do dysz, przeczytaj i zrozum jeszcze raz moje dwa ostatnie posty z linku który Ci wstawiłem.
-
Podciśnienie najbliżej przepustnicy wierć.
Podkładki pod wtryskiwacze nie są dobrym rozwiązaniem.
Zdecydowanie lepiej wiercić kolektor.