-
Witam Serdecznie
Witam serdecznie wszystkich :)
Nazywam sie Mateusz i pochodzę z Warszawy. Przymierzam się powoli do kupna jakże pięknego modelu [e38]. I się tylko zastanawiam w jakim silniku ją kupić ;). Czy w 3 litrowym, czy w 2.8 litra :). Mam nadzieję, że te forum ułatwi mi podjęcie jakże ważnej decyzji ;)...
Tak czy siak ;), Witam wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie. I mam nadzieję, że będziemy się świetnie dogadywać :).
Mateoo.
-
W I T A M :D
poczytaj forum a dowiesz sie odp na swoje dylematy :)
szybkiego zakupu 7
-
Witam oraz milej lektury !
-
-
Witam
ja przygodę z BMW zacząłem od 525 bez vanosa
przedtem miałem same japońce i wydawało mi się że lepszych aut na świecie niema
przewiózł mnie kumpel e30 gdzie siedział m-power z airboxem furka ponad 450km klatka itp jeździł w driftach
teraz ma zakład mechaniki tylko BMW robi furki do driftu
później było e36 320 lipa za mało mocy
więc jak chciałem 7-ke to zapytałem co się opłaci
i kumpel powiedział jak e34 miałeś mało to 7-ka tylko w 4litrach
jak na wagę tego samochodu to 4 litry jak znalazł
a różnica w spalaniu niewielka 1-2 litry zależy od jazdy
no i stary m60b40 niezniszczalny :)
przejedz się 2.8 a 4.0 zobaczysz różnice
ale wszystko zależy od potrzeb
ktoś powie przejedz się 750 :)
-
Zawsze ale to zawsze bierz lepszy egzemplarz! Pierwsze patrz na bude. Z doswiadczenia pierwsza sprawa to buda,ma byc jak najbardziej orginalna,nigdy w całosci nie malowana i bez dzwona z wiadrem szpachli. A jak juz cos to lepiej sam cos maluj-wiesz jak zrobiłes i co masz. Dalej wnetrze,uwierz mi bardzo ciezko doprowadzic do ładu zmeczone wnetrze,wnetrze to nie tylko wymiana foteli i boczkow. Niekoniecznie patrz na przebieg tylko na stan. Wolałbym auto po 300 tys przebiegu po trasach nia 100 tys po miescie. Zawieszenie to w wiekszosci czesci eksploatacyjne i rzadko kiedy bywa całe do wymiany, obawiałbym sie niwo. Silnik zawsze mozesz wyremontowac i wiesz co masz lub taniej kupic jakis pewny uzywany.
Ja osobiscie wolałbym 2,8 od 3,0 i jak bedziesz ciekawy dlaczego to postaram ci wytłumaczyc ale to tylko moja subiektywna opinia
-
Dzięki jeszcze raz za miłe przywitanie ;)
@Laki7, właśnie coraz bardziej się nastawiam na silniczek 2,8 litra. Ze względu na to, że troszkę poszperałem po forum i w którymś temacie wyczytałem, że te jednostki 2,8 litra są nie do zajechania ;). Nie zależy mi także jakoś zbytnio na szybkim samochodzie ;p. Tylko zależy mi na komforcie i klasie, która występuje w tych modelach ;)...
-
Polak potrafi wszystko zajechac sam mam taki w e36, widzi tylko odcinke i zepsuc sie niechce. Silnik znany i lubiany,graty do niego kupisz na kazdym szrocie a osprzet pasuje z 2,0 i 2,5. Najczesciej swapowany piec do driftowozow wiec to mowi samo za siebie,pozatym wystepował w 3er i 5er. E38 na trasie wcale nie jest zawalidroga-popatrz na dane. Jak cos padnie to ci go kazdy mechanik naprawi. Z tym silnikiem na dobrej instalacji lpg zaoszczedzisz kupe kasy na paliwie i serwisie.
Szczerze polecam.