hej;
Mam pytanie.
Czy zegary w milach od V8 w automacie, będą pasowały do M30 w automacie bez problemu ?
Wersja do druku
hej;
Mam pytanie.
Czy zegary w milach od V8 w automacie, będą pasowały do M30 w automacie bez problemu ?
Pod warunkiem żę przełożysz z jednych do drugich kostkę która jest z tyłu zegarów.
każde zegary powinny z E32 do E32 pasować.
jeśli myślisz o tych us z v8 które wiszą na allegro doradze ci przełożyć same wskaźniki
Jeśli tak jest jak mówicie Panowie, to doradźcie w jaki sposób uzyskać poprawne wskazania obrotomierza przekładając zegary z V8 do auta pędzonego V12 oraz zegary z V8 do auta pędzonego M30.Cytat:
Zamieszczone przez maniak_kaczy_cokolwiek
Jak już napiszecie to dodajcie jeszcze poradę jak to zrobić w drugą stronę tzn. zegary z R6 zaadaptować do auta pędzonego V8 żeby uzyskać poprawne wskazania.
Forumowicz ManiacDrifting bardzo proszę o poradę w jaki sposób zaadaptować zegary z pod R6 8 /93 do 730 '86.
Proszę też o wskazówkę jak dopasować zegary z wersji R6 '87 do V12 '92 i R6 '93.
Czekam na porady, dzięki!
Dzięki i powodzenia!
Bez przesady - jak widzę podpowiedzi w stulu "wszystko z e32 do e32 będzie pasować" to mnie słabi.
Zadałem Panom powyżej pytania o poradę wedle ich sugestii i ... widać ile mieli do doradzenia.
Punkcik:
Zmiana na zegary w milach też mocna. System metryczny ma się dość dobrze. W większości liczących się miejsc na świecie, zostaniesz zrozumiany mówiąc że masz do przebycia 100 km, potrzebujesz 20 litrów paliwa i odczytujesz na termometrze temp. 10 stopni Celcjusza.Cytat:
Poszukaj na forum - temat był poruszany i dogłębnie opisany :smile:
Gorzej gdy zaczniesz tłumaczyć jaki jest obecny rekord świata w biegu na 0.062 mili, ile twoje auto przejeżdża na galonie benzyny i że woda zamarza poniżej 32 stopni.
Jakiś cel ma przekładanie tych zegarów na nie europejskie? USDM-lans czy RHD-tribute?
No popatrz a żyłem w przekonaniu iż wystarczy przełożyć tą kość :-) W takim razie należy chyba przyjąć najbezpieczniejszą zasadę że zmieniając zegary zmieniamy je tylko na takie jak mieliśmy wcześniej.
Istotne jest to ?e zmiana kosci pamieci nie rozwiazuje problemu obrotomierza, wynikajacego z roznej liczby cylindrow.
Licznik V12 daje si? natomiast przekladac do R6.
To najstarszy tuning w tym aucie jaki pamietam.