Zaczne do tego , ¿e to co powiem mo¿e wydawaæ siê kosmiczne ale to nie s± omamy.
Jak jadê normalnie szos± , drog± itp. nie s³yszê ¿adnych odg³osów kiedy tylko jadê blisko krawê¿nika to s³yszê jakie¶ pukanie taki g³uchy odg³os.
Wersja do druku
Zaczne do tego , ¿e to co powiem mo¿e wydawaæ siê kosmiczne ale to nie s± omamy.
Jak jadê normalnie szos± , drog± itp. nie s³yszê ¿adnych odg³osów kiedy tylko jadê blisko krawê¿nika to s³yszê jakie¶ pukanie taki g³uchy odg³os.
Oczywi¶cie ¿e nie omamy. Krawê¿nik odbija d¼wiêki wydawane przez pojazd, a te wracaj± do Ciebie. Taki sam efekt uzyskasz jad±c wzd³u¿ p³otu czy innego ci±g³ego ogrodzenia, tak¿e ¶ciany budynku.Cytat:
Zamieszczone przez olejus
To zreszt± jeden ze skuteczniejszych sposobów sprawdzania stuków w zawieszeniu. Nale¿y przejechaæ z otwartym oknem powoli, z prêdko¶ci± rzêdu 10-20/h, w pobli¿u takiego "odbijacza", najlepiej po kostce lub mocno nierównym asfalcie (np. po tarce po parkuj±cych samochodach). Wychwycisz wtedy sygna³y o luzach, które s± trudne do wy³apania nawet na szarpakach.
rozumiem czyli gdzies na diagnostyke zawieszenia podjadê
Przyczyn moze byc milion , u mnie tez tak bylo okazalo sie ze klocek tylni mial jakies luzy czy cos i sobie stukal gora dol :mrgreen:
Jak bedziesz jechal daj znac tez pojade musze swoja wystukac , a mam diagnoste ktore za 20 zl ustawia lampy i sprawdza zawieche :)
podaj adres na forum bo podjade jak bede wraca³.
Nie pamietam adresu generalnie to jest chyba strzegomska , stacja kontroli diagnostycznej ! Tam byl kiedys baloon czy cos przy wjezdzie , a dokladniej juz wiem kolo CERMAGU sklep z plytkami wjezdzasz tam od tylu
ok ok chyba wiem gdzie to jest
Sprawd¼, czy czasem nie odspawa³a siê a¿urowa os³ona pierwszego t³umika. ona jest mocoawna punktowo. U mie siê to wszystko zluzowa³o i efekt by³ taki jak opisa³e¶. Poprosi³em w moim ulubionym ASO by mi to przystawali (zrobili to gratis) i stukanie usta³o.
u mnie tylne ³o¿ysko do wymiany tzn dramatu nie ma ale ju¿ daje znaæ o sobie. ju¿ zamówione w ASO bo ceny podobne do FEBI
U mnie tez mia³em problem z tymi blachami hehehe