-
Problem M62B44 98 Rok
Zakupiłem wyzej wymienione auto , na wolnych obrotach delikatnie rzuca , jestem w trakcie wymiany uszczelek pod deklami + nowe gumki od cewek + świece + olej i filtry odrazu do wymiany idzie odma-Profilaktycznie + zwalenie miski i dokrecenie srub od pompy .Problem polega na tym że po nagrzaniu sie silnik potrafi zachowywać się jak by brakowało paliwa i gaśnie po czym ciężko odpala , nie dzieje się to zawsze.Koledzy co to może być :) Liczę na pomoc.Pozdrawiam
-
Luzujące się śruby pompy olejowej, to chyba zażegnany w tym modelu problem z M60B40, ale mogę się mylić. Co do gaśnięcia, sprawdź szczelność przewodów i pompę paliwa, może tu jest przyczyna.
-
ja sprawdzilbym w pierwszej kolejnosci cisnienie paliwa na zimnym i na cieplym, filtr paliwa odrazu do zmiany, rowniez przyjzalbym sie regulatorowi cisnienia na listwie wtryskowej , sprawdz rowniez pod kompem jak pracuje przeplywka i sondy, byc moze zalewa go, a ze swiece moga byc w nienajlepszym stanie to nie daja rady i gasnie... musisz posprawdzac wszystko po kolei, do czego nie jest potrzebny komp, bo takie zachowanie w nieznanym Ci aucie, moga dawac nawet najmniejsze bzdury tj. wypalone swiece . Dopiero pozniej jesli nic nie pomze to trzeba jechac na kompa i obserwowac co sie dzieje.
-
Mój brat ma warsztat na ul.Ojcowskiej w wilanowie a obok jest serwis bmw w którym pracuje mój kolega i on ma GT-ka na nim wyjdzie co ją boli ??
-
Nie zawsze na ekranie wyjdzie co ją boli, bo np. ciśnienia paliwa nie odczytasz.
Ale doświadczony mechanior raczej będzie wiedział co jej jest jak podłączy pod kompa.