-
Witam
Witam wszystkich. Mam na imię Patryk. Mieszkam niedaleko nadarzyna i w dniu dzisiejszym stałem się średnio szczęśliwym na tą chwilę posiadaczem bmw e32 z 1988r z silnikiem M30B35 z automatem gez podtlenku LPG. Średnio szczęśliwym bowiem mechanicznie auto to trup...... Buda natomiast prosta nie pordzewiała w przyzwoitym stanie. Mam nadzieję że uda mi się ją doprowadzić do stanu dobrego bo do igły nie dam rady finansowo. Jest to moej Drugie bmw na tą chwilę posiadam E34 525TDS touring z 95r. Mam nadzieję że stane się niebawem szczęśliwym posiadaczem bmw 735i w nadwoziu E32....
-
witam. całe szczęście , że nie jest odwrotnie bo mechanikę ogólnie łatwiej ogarnać niż blacharkę. zdrowa buda to podstawa :D. powodzenia w doprowadzeniu auta do zadowalającego stanu życzę.
-
witam :) no powoli do przodu,nic się nie stresuj :) wrzuć foto :)
-
hej i powodzenia ale jak czytam posty nowyzh osób to coraz gorzej znaleśc coś dobrego pzdr,
-
vin e32 baaaaardzo bogata co chodzi o wypas...
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGB410X03145556
Kod typu GB41
Typ 735I (EUR)
Typoszereg E E32 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.50
Moc 155
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor ROYALBLAU METALLIC (198)
Tapicerka (0227)
Data prod. 1987-04-01
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV Autoalarm
S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S668A BMW BAVARIA C EXKLUSIV Radio BMW Reverse RDS
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
foty sprzedającego:
http://images50.fotosik.pl/1819/a2baf51745e45441med.jpg
http://images33.fotosik.pl/529/c020837d26729295med.jpg
http://images46.fotosik.pl/1921/2da61131fe5cad3cmed.jpg
no i tak ona z grubsza wygląda.... posiada jeszcze szarą skórę nie wiem dlaczego w vinie nie wyszło chyba że ten kod przy tapicerce to właśnie skóra. w każdym razie mam sporo roboty... w wawce mam forumowego kolegę o nicku kubosh który mam nadzieję pomoże....
Panowie szukam pilnie podsufitki z szyberdachem które się nie odkleja nie ma ktoś na stanie? panel klimatronika też by się przydał.... nie świeci mi przebieg i licznik dzienny podświetlanie czy to czeste zjawisko i coś innego się przepala?
-
Hej hej.
Widziałem ją na allegro. Nie była droga, więc i pracy trochę musi być. Powiedz mi jak mechanicznie ?
Tapicerka (0227) to skóra. :)
-
mechanicznie..... zawieszenia zero z przodu amorów zero przód i tył tzn prawy przód i lewy tył wylał więc można powiedzieć że amorów nie ma. w środku do prania podsufitka do wymiany (wisi) szyba przednia pęknięta (ale na wstępie muszę zrobić podsufitkę bo jak ją później włoże?) i wydech końcowy rozerwany. to tyle co chodzi o wady.... zaleta jest taka że kosztowała mało (2600zł) mam wahacze z e34 i łączniki nowe więc część zawieszenia mam już w garażu a do tego ma zdrową bude włącznie z dołem drzwi co jest baaardzo żadkie... a i panel klimatronika do wymiany...
-
Chłopie kupiłeś ją za pół darmo jak blacha i silnik dobre to na co ty wogóle narzekasz?
-
a kto powiedział że narzekam na e32? narzekam bo chciałbym pojeździć a nie mogę....
-
zawieszenie ogarniesz i będziesz śmigać. jak blacha zdrowa to ogólnie wypas ! ;)