Witajcie,
po diagnozie na kompie wysz³o, ¿e do wymiany mam przep³ywomierze, co s±dzicie o zalo¿eniu zamienników?
Czy koniecznie do prawidlowej pracy bêd± oryginalne Boscha?
Bêde wdziêczny za szybkie odpowiedzi
Wersja do druku
Witajcie,
po diagnozie na kompie wysz³o, ¿e do wymiany mam przep³ywomierze, co s±dzicie o zalo¿eniu zamienników?
Czy koniecznie do prawidlowej pracy bêd± oryginalne Boscha?
Bêde wdziêczny za szybkie odpowiedzi
Nie mam do¶wiadczenia z zamiennikami przep³ywkami, ale my¶lê, ¿e bêdzie kiepsko, jak ka¿dy uk³ad elektroniczny, który jest tani. Ciesz siê, ¿e nie masz e32, bo nowe do M70 to 4k za sztukê. Tutaj masz duuuuuuu¿o taniej.
Dziwne jednak, ¿e siê uszkodzi³y, w tych silnikach prawie w ogóle nie padaj±, no chyba, ¿e masz sto¿kowe filtry powietrza lub gaz.
Poszukaj dobrych u¿ywek mo¿e...
jakis partacz za³o¿y³ zwyk³y gaz na ¶rubê, który strzela³... oczywi¶cie gaz wywali³em w pierwszej kolejno¶ci.. ale efekty i pami±tki po nim zosta³y az do teraz...
Myslisz, ze mo¿na znale¼æ u¿ywane dobre? to mo¿na jako¶ oceniæ?
Wszyscy wiemy, jak siê sprzedaje na allegro.. aby sprzedaæ.. prawdy siê nie dowiesz, czy przep³ywka je¼dzi³a na gazie czy tez nie..
Mo¿esz spróbowaæ od u¿ywek, w koñcu ich cena to u³amek ceny nowych, a mo¿e jedna chocia¿ siê trafi. Musi przede wszystkim mieæ ca³e druty jak patrzysz do ¶rodka(ten w ¶rodku i te woko³o), a reszta to ju¿ na kompie wyjdzie.