Witam,
czy w e32 wystepowala wogole manualna klimatyzacja z pokretlami jak ze zwyklego nawiewu ?
Wersja do druku
Witam,
czy w e32 wystepowala wogole manualna klimatyzacja z pokretlami jak ze zwyklego nawiewu ?
Poszukalem troche w ETK i guzik ze sniezka opisany jest jako DEFROST czyli odmrazanie i nie jest to chyba panel z klimatyzacja manualna ...
Moze sie jednak myle - czy ktos z was posiada e32 z manualna klimatyzacja ?
Tutaj link do panelu:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E3..._control_behr/
Panel który pokazałeś na linku to zwykły panel do nawiewów. Panel na zdjęciu ze śnieżką czyli ten http://7er.pl/attachment.php?attachm...5&d=1333130733 jest od klimy manualnej. Symbol śnieżynki oznacza włącznik klimy. Guzik odmrażanie czy grzanie szyb ma postać prostokąta z 3-ma kreskami ( widać na foto duży z lewej strony )
dokładnie ale jeśli takowa klimatyzacje posiadasz i jest produkcji simensa to przy zmianie na klime automatyczna jest troszke więcej paprania gdyż do wymiany jest całą wiązka nagrzewnicy i kompletna nagrzewnica.
Rozjasnie sprawe:
mam zamiar kupic e32 z 1988r 735il w ktorej wedlug opisu jest klima lecz na kiepskich zdjeciach widac kawalek pokretel manualnych (takie jakby klimy nie bylo).
W rozkodowanym VINie nie ma slowa o klimatyzacji przy takich dodatkach jak np. EDC itd.
Wedlug niemieckih zrodel w e32 albo byl klimatronic albo nie bylo klimy wogole.
Na tej stronie ktora zlinkowalem nie ma nigdzie mowy o manualnym panelu klimy.
Panel ktory jest na zdjeciu w tym innym temacie jest najprawdopodobniej z e34.
Sebek pochwal się tym e32 jak masz jakieś foto ;). Ja też choruje na e32 już od dawna ale jeszcze nic mi się nie nawinęło ciekawego ;/
Zapodaj zdjęcia komory silnika,zawory HP i LP są bardzo dobrze widoczne.
Ogloszenie zostalo sciagniete bo auto jest zarezerwowane a ja bardzo niecierpliwy ;D
Jutro bede wiedzial wszystko od samego wlasciciela.
Dopoki zakup niedokonany to niema sie czym chwalic ...
p.s. goraczka e32 dopadla mnie po raz kolejny
Nie ma klimy w Vinie, na foto pokrętła, sprzedawca twierdzi że jest. W tym wypadku wróżbita Maciej Ci jedynie prawdę powie. Pan wie o czym ja mówię i dziękuję za uznanie.