-
[19] Fele do e38....
witam wszystkich...
mam maly problem kupilem nowe fele do mojej bumki 19"-8,5J-et20 mam teraz oponki przod 245/35 i tyl 255/35.sluchajcie wytrzymalem tylko tydzien na tych oponach i wrocilem do standardowego rozmiaru 215/65/16.Moje pytanie:jakie najwezsze i najwyzsze opony moge zalozyc zeby nie stracic na komforcie,myslalem nad 245/45 ale moze wejda 245/50?
jezeli nie uzyskam podobnego chociaz komfortu to fele ida do zyda..... ;(....poza tym to limuzyna a nie sportowe auto i ma wygladac dostojnie i dawac przyjemnosc z jazdy......pozdrawiam
-
a wiec pomijac to ze w tym dziale jest tabela dopuszczalnych rozmiarow opon...
ale powiem ci bo lubie ten temat ;)
jesli masz wszystkie 4 szt 8,5J to masz dwie opcje..
1- wszystkie 255/40/19
lub
2-wszystkie 245/45/19
-
Witam.Ja mam 245/45/19" wszystkie 4 koła i jest tragedia !!! Ciezko utrzymac samochód na drodze w koleinach i po dziurach jazda jak bez amortyzatorów !!!!
-
wiadomo ze do 16" czy 18" bedzie to mniejszy komfort..
proponuje sprawdzic stan i rok opon , niedawno mialem podobne doznania.. wymienilem narazie przednie i o 30%jest lepiej!!
jakie masz opony?
-
przod michelin tyl pirelli.....myslalem ze moze 245/50....jest taka taka strata na komforcie ze jak nie wejda 245/50 i nie bedzie miekko to pogonie fele.....nie wyobrazam sobie takiej jazdy dalej pomimo iz wyglada nie ziemsko.....szukalem w tabeli opon oraz na necie wszystkie mozliwosci,nikt nie chcial rownierz za bardzo pomoc.........jedynie co czesto slysze to ze "you have expensive toy mate and you have to pay......" ;D
PROSZE O KAZDA POMOC KOLEDZY........dzieki z gory
-
no ja ci przeciez napisalem jakie miec musisz!!
245/50 moze ci trzec a dwa ze bedzie to wygladac jak Cross 7em :x
-
A myślałem że tylko w Polsce są koleiny ;D
Sprawdź cisnienie w kołach..może jest za duże?
Poza tym nie kombinuj z jakimis dziwnymi rozmiarami opon!! Te co 7ka podał są zgodne z zaleceniami producenta i tego masz się trzymać!
PS ja też mam 19" i obniżone zawieszenie i jakoś nie narzekam na brak komfortu. Coś musisz mieć przykombinowane ;)
-
wiem ze napisales 7ka jaki rozmiar ale normalnie szalu dostaje ze nowe 19stki leza w domku a ja na obsranych 16kach latam.....jak bylem w Polsce na sciezce diagnostycznej
sprawdzic zawias to nic nie znalezli a ja wiem ze cos mi popukuje z lewej strony na dolach.
Amorki 3x74%sprawnosci i ten jeden 69%,rozbieralem caly zawias przy okazji wymiany sprezyn i nic nie znalazlem....wiec tak jak pisaliscie kupie 245/45 x 4 i nowe amorki przod+nowy drazek srodkowy i koncowki.......dzieki bardzo za pomoc,napewno bym nie chcial zeby wygladala jak off road albo agro tuning.............POPZDRAWIAM......
:D
Tak w ogole to jakie kolwiek pytania odnosnie gazu to prosze smialo bo juz prawie 10 lat w instalacjach siedze....
ps.moze ktos ma fotki 19"tek z opnkami 245/45
-
wejdz do prywatnej galeri Evana ;)
-
wlasnie przejzalem cala galerie Evana.
Pytanie do Evana jak sie jezdzi na tych oponkach przyjacielu mamy nawet taki sam zawias
nic nie ciaga nie dobija na dolach nie tlucze....warto zainwestowac w takie oponki.a jakie masz w nich cisnienie?dzieki jeszcze raz za pomoc.pozdrawiam maniakow
7 even rulez... :cool: