Tak się zastanawiam nad: zmianą E65 na E60xd lub założeniem gazu do E65 - żal mi jej sprzedać bo się nie psuje, ale jak zacznie przez gaz to nie będę szczęśliwy hmm . Prosze o porade gdzie na Śląsku (Katowice) i jaki gaz założyć do 745 E65?
Wersja do druku
Tak się zastanawiam nad: zmianą E65 na E60xd lub założeniem gazu do E65 - żal mi jej sprzedać bo się nie psuje, ale jak zacznie przez gaz to nie będę szczęśliwy hmm . Prosze o porade gdzie na Śląsku (Katowice) i jaki gaz założyć do 745 E65?
Dobrze zalozony gaz raczej nie wplynie negatywnie na silnik,a przynajmniej nie w stopniu zauwazalnym :) Ja jestem zwolennikiem diesla. Nie myslales moze o zamianie na diesla? :)
Aldik a ile przejezdzasz swoim 7 na jednym baku paliwa . Chodzi mi o normalna jazde troche miasto troche trasa ? Ja u siebie max 700 ale srednio zawsze 650 . Wydaje mi sie ze to ekonomicznie . Chodzi mi o benzyne wlasnie .
Aldik jest gdzies temat o Twoim autku na 7er ? Chcialem zobaczyc, ale nie moge nigdzie znalesc :/
Ja robie dużo krótkich odcinków po mieście, średnią z 1,5 roku mam 14,9 :)
Ale w samym mieście to pali 17-20.. Diesel pewnie -40%. Wydaje ponad tysiaka miesięcznie na paliwo... więc moge pare stów zaoszczędzić..
U mnie spalanie z 5 miesiecy 12,5 jezdze praktycznie tylko po Sztokcholmie . Ja mam szczescie ze za dojazdy do pracy placi moja filma , i jezdze tylko jak jest zagwarantowany parking inaczej tylko mertem . Ogolnie na twoim miejscu zainteresowal bym sie gazem .
Polecam na przykład: Na lpg-forum najlepiej załóż temat w odpowiednim dziale to Ci polecą coś na pewno. Mogę polecić na przykład użytkownika Davanti z wymienionego forum. Zakład ma:
KATOWICE Konduktorska 42
ja tez mysle nad gazem we wro pokazuje mi 17,5 trochę przesada !!!!
kolego myślę że do e65 najlepszym rozwiązaniem byłby VSI Prins jednak cena trochę zaporowa ok. 7 tyś do V8 ale naprawdę można zapomnieć że ma się gaz, zero problemów,zero różnic lpg/pb .odnośnie spalania pokazywanego na kompie nie należy brać tego pod uwagę gdyż w ukrytym menu pod poz.20 te wartości można korygować
Czy ja wiem czy przesada. Przeciez to benzyna :) Mi pokazuje 13l On od 500km (jazda tylko po miescie bydgoszcz). Mysle ze calkiem dobry wynik przy temperaturach minusowych. Panowie chyba nie chcecie miec w benzynie spalania jak w dieslu.