-
Witam! E38 735i
Witam wszystkich,
po dość długich poszukiwaniach i godzin spędzonych na czytaniu informacji na temat E38 zdecydowałem się na 735i. Auto kupiłem 3 dni temu i dzisiaj odstawiłem do mechanika na podstawową wymianę filtrów i olejów. Nie jest to może idealny egzemplarz ale też taki nie był bo raczej wolałem doinwestować taniej kupione auto niż kupować igłę. Dla mnie to większa frajda i satysfakcja. Auto ma zostać na dłużej i być użytkowane "w niedziele" bo jest to trzecie auto w rodzinie. Poniżej zdjęcie z aukcji ale jak doprowadzę do lepszego stanu to wrzucę więcej fotek na pewno.
http://img688.imageshack.us/img688/1022/c267659396.jpg
-
siemka
kolor i motor jak u mnie :D
-
Heh, nawet nie wiedziałem a dzisiaj mija rok od mojego pierwszego wpisu tutaj. Przez ten rok dużo kilometrów nie zrobiłem bo auto głównie stało u mechanika lub w cieplutkim garażu czekając na kolejną naprawę. W tym czasie udało mi się zrobić:
- na początku wymieniłem wszystkie filtry, płyny, świece itd ale to już mnie zaraz czeka po raz drugi
- węże wysokiego ciśnienia wspomagania kierownicy
- regeneracja całego zawieszenia + wymiana pękniętej sprężyny
- kostka stacyjki
- zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego + czujnik
było tego pewnie więcej ale aktualnie wole o tym zapomnieć :)
Aktualnie jestem na etapie odnawiania wnętrze, wymiany tarcz i klocków i drobnych poprawek z zewnątrz.
Wkrótce postaram się wrzucić efekty polerowania drewna i odnowy plastików.
Mam nadzieję, że po tych wszystkich zabiegach będę mógł zrobić kilka fotek, którymi jest sens się chwalić i pokazać jak auto aktualnie wygląda :)
-
Witaj ;)) felga jak u mnie (zimówki ) podobają mi się zreszta. I 6 postów w ciągu roku-heh szacun,a jak tam środek i wyposarzenie:)??
-
No ilość postów nie powala ale co mam się wypowiadać jak niewiele wiem. Teraz wiem na pewno więcej bo zaczynam sam grzebać przy aucie. Jeśli chodzi o środek to mam szare skóry i drewno :) a tak poważnie to za wszystkie plastiki się zabrałem, żeby je odświeżyć, to samo drewno i polerka. Sporo dupereli zostało, które mnie denerwują, np odstająca tapicerka drzwi, niedziałający czujnik otwarcia prawych przednich drzwi i przez to nie reaguje oświetlenie wewnętrzne na ich otwarcie. Jak już się z tym wszystkim uporam to zabiorę się za doposażanie i na pierwszy rzut pójdzie tylna roleta. Robię co mogę żeby utrzymać oryginalność a nie dokładać choćby aluminiowych nakładek na pedały :) to jest limuzyna i tak ma zostać :)