-
dziwny odgłos na 5 biegu
Witam. Stałem się dziś właścicilem 7er z silnikiem 4.4. Dziś podczas powrotu powstał problem ze skrzynią a właściwie z 5 biegiem. jak oglądałem auto to nic sie kompletnie nie działo a jeżdziłem nim dość sporo. Skrzynia pracuje idealnie. Biegi przełancza płynnie i wsasadzie nawet nie czuć kiedy-tak samo z redukcjami. Problem jest jak jade ze stała predkoscią i niewielkimi obrotami jakies 1200-2000 obr i wtedy ze skrzyni wydobywa się co jakiś czas odbłos jakby tarcia lub szumu. Coś w tym stylu i czuj wyraznie że auto ciągnie lub nie ciągnie. Widać to też po obrotomierzu. Dzieję się to tylko na 5 biegu!!!! na żadnym innym tego nie ma. przy większej predkości albo tego juz nie ma albo nie czuc. CO to może być
-
-
Dzieki Jakub. nie orintujesz sie ile regeneracja????? i czy mozna z tym chwilke pojeżdzić?????
-
Regeneracja nie jest tragicznie droga.Ostatnio czytałem że cos kolo 500-700 zł ale to zawsze jest ryzyko i ogólnie robi sie to na własna odpowiedzialność. Jeśli sprzęgło siądzie całkowicie to po prostu nie pojedziesz ;) nic na zdrowy rozum nie powinno się uszkodzić ale lepiej żeby ktoś jeszcze sie w tym temacie wypowiedział.
-
Oki. Dzięki to mnie pocieszyłeś troche bo już się wkurzyłem. a najlepsze jest to że byłem u gościa który robi takie skrzynie żeby sie wypowiedział coś na jej temat i powiedził skrzynia jest w tym aucie w super stanie i są to skrzynie praktycznie nie do zdarcia. i Jeździł i przełanczał i pod kompa podłanczał i nic. Dziś jak kupiłem auto po 20-30 km jazdy zacząłem to słyszeć i myślałem że mnie popier.........
-
mam ten sam problem, teraz przeszedłem na ręczną zmianę biegów, nieco spadło spalanie i problem zniknął. W warszawie można z regeneracją (mam nadzieję) zmieścić się do 1000 zł, jak dostanę wypłatę to lecę z beatą na serwis sprzęgła :). Sprawdziłęm przy tym już wszystko włącznie z zapłonem bo to tak by wyglądało a to nic innego jak sprzęgło hydrokinetyczne. Warto by wymienić jeszcze olej w skrzyni przy okazji.