-
dziwny problem
Witam:) Problem mojej 7er polega na tym iż podczas jazdy w lewo, prosto, do tyłu jest wszystko ok, jednak jadąc w prawo po łuku czy poprostu wchodząc w zakręt słychac w tylnej prawej częsci równomierne tarcie,szum, ocieranie, można to porównać do ocierających się zacisków o tarcze gdzie są już klocki zjechane, jednak to nie jest to.... Po wyprostowaniu auta, lub skręceniu w lewo, auto przechyla się na prawo i jest wszystko ok, cisza... o co chodzi???? co jest nie tak przy skręcie???? pomocy...
-
Albo osłona tarczy hamulcowej po minimalnym naprężeniu wywołanym skrętem dotyka albo piasta się kończy. Chyba że masz bardzo duże koła i z jednej strony miałeś lepiony kitem błotnik i trze... :)
-
ok, sprawdze to, dzięki za odpowiedz:)
-
kitem nic lepione nie było, kola 18" od m-ki. więc raczej to nie to gdyż problem pojawił się od dwóch dni, awczesniej tego nie było :/
-
Sprawdź osłony tarcz...u mnie jedna z przodu tak skorodowała przy śrubach mocujących,że odpadła i latała całkowicie luźno...najprawdopodobniej w Twojej BMW jedna lub dwie śruby też puściły...Pozdrawiam.
-
nie wiecie gdzie mozna kupic taką osłonę?
na allegro nie mogę znaleźć do e38