Macie jakies doswiadczenia z filtrami kabinowymi? Stosuje Filtrona ( chyba) i zastanawiam sie czy nie wsadzić czegoś lepszego.
Wersja do druku
Macie jakies doswiadczenia z filtrami kabinowymi? Stosuje Filtrona ( chyba) i zastanawiam sie czy nie wsadzić czegoś lepszego.
A czego sie spodziewasz po czyms lepszym ? Jest cos zlego w tych jakie masz teraz .
Filtron firma nie jest zła ,ale ja nigdy do bmw jej nie stosowałem.Mam zaufanie do firmy Hengst i Knecht .Kabina to tylko z węglem aktywnym.
jak wyżej. sam sprzedaje filtry tych firm do ciężarówek, I klasa.
A ja mysle calkiem inaczej . Kiedys jezdzilo sie bez zadnych filtrow i bylo ok . Ja kupuje zwykle filtry bez wydziwiania i zmieniam je czesto zeby klima lepiej chodzila a nie ze wzgledu na wlasciwosci aktywnego wegla . W e38 zastosowalem nawet bez aktywnego wegla i roznicy zadnej nie bylo . A co do Filtrona to jest to marka rozpoznawana w wielu krajach i Polska powinna byc dumna z takiej marki . Tylko chyba ona juz nie w polskich rekach .
P.S A jaka jest roznica miedzy filtronem a knechtem ?
Codziennie te filtry sprzedaję i powietrzny czy kabina to jeden czort co się założy.Zawszę radze np. dołożyć do lepszego olejowego czy paliwowego a nad powietrznymi nie cudować:D
2x ..........
Mam inne zdanie na temat filtrów nigdy nie żałuje na dobry produkt a różnica w cenie jest znikoma więc wniosek jest jeden. Ciekawi mnie czy ktoś z forum zalewa do swoich 7er olej orlen lub lotos.
Jeżeli chodzi o kabinowe to szkoda kasy na jakieś droższe bo i tak wszystkie niezależnie od ceny po pół roku są do wymiany :)
No ale Roobs ,musisz to przemyśleć ,żeby przy "nudnych imprezach" w aucie nie parowało za bardzo :D:D:D:D:D:D:D:D