-
co wybrac?
od pewnego czasu zastanawiam sie nad kupnem dodatkoweg samochodu za nieduze pieniadze puki co mysle o alfie 166 albo mercedesie okularze oczywiscie chodzi mi o autko w dieslu. moze macie jakies inne pomysly tak jak powiedzialem samochod nie bedzie czesto uzywany (zostawiam sobie rezerwe w gdyby moja 7 sie popsula) gorna granica to 20 000zl wymagania duzy, diesel, klima i automat i oczywiscie w miare ogarniety. (e-39 odpada dlatego ze w mojej okolicy ostatnio pojawilo sie za duzo samochodow tego typu w wiekszosci jezdza nimi ludzie ktorzy jezdzili wczesniej maluchami puzniej polonezami, e-36 no i teraz e-39 po zajebistym tiuningu wiec chyba rozumiecie o co mi chodzi)
-
Alfa 166: okropnie drogie części, zamienników nie dostaniesz. Ogólnie auto ma opinię zdecydowanie mniej awaryjnego niż 156. Ja bym chyba brał.
Okularus: Rdza... a tak, to silniki chyba nie do zajechania
-
zadne z tych aut...
alfy musisz kupic dwie..druga w razie czego na czesci...poprostu te auta nie maja opini dobrych..
mercedes...mialem e220 cdi... generalnie temu modelowi nic nie jest ale rdzewieje... w innych wiem ze wtryski pompa...tak jak zwykle to bywa w zle exploatowanym dieslu..
ja polecam ci cos innego
sam uzytkuje to auto,ekonomiczne bezawaryjne ..wlasciwie to zony auto.. VW golf 4 1.9 tdi 90ps..
ale jesli mialbym cos z mocnym diesslem to chyba audi A6 buda C4 rok 1997 1.9/2.5tdi ostatnie A6... ktoe naprawde bylo tanie i mocne
-
takie cos... to pocisk...kiedys jechalem ;D nigdy tego nie zapomne
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vns2k1ctorch
-
tylko ze golf jest dla mnie troch maly ja lubie czuc przestrzen w samochodzie. a wlasnie o okularze 2,2 cdi myslalem a co powiecie na to http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...l&pageNumber=1
-
nigdy juz nie kupilbym okulara...ja mialem 2002 rok prawie nowke jak kupilem...jestem tym autem zdegustowany...
do tego ja nie jestem duzy.. a mialem malo miejsca... ja szczerze odradzam
wiku chyba ma do sprzedania okulara ;)
-
Hmm co do alfy to moi rodzice mają alfe 166 2.4JTD ale już po lifcie i kurde nie powiem złego słowa o niej. Ma już najechane 150Tkm i nic się nie dzieje. Co do zamienników to są i to w dobrych cenach. Zawiecha słabsza niż w "niemcach" ale reszta jest ok. Byłem miło rozczarowany tą alfą bo sam miałem 156 jtd i byłem nią z lekka zdegustowany-szczególnie trzaskami tapicerki itd a w tej 166 już tego nie ma.
-
525tds e39 ;) lub e38 725tds
ale czemu diesel? nie moze byc Pb?
-
725 tds wogole nie jezdzi a poza tym e-38 juz mam e-39 nie chce bo ten samochod powoli robi sie jak e-36 a do tego juz jeden silnik robilem a na temt tds,ow mam juz swoje zdanie nigdy w zyciu tds'a. diesel dlatego ze mam juz mocna benzyne wiec po co mi drugi samochod na benzyne a poza tym jezdzac dieslem moj portfel wogole na tym nie ucierpi ;) krotko mowiac chce miec samochod ktorym jezdze na codzien czyli 740 i klekota ktorym jezdze jak moja 7 stoi w warsztacie lub jezdze nim sobie jak nie mam co robic.
-
a moze instalacja lpg prins... bedziesz mial wszystko w jednym ;)
co do e39 to fakt ze jest ich juz mase..e36 zastapilo poloneza...