Czym sie rozni fotochrom zolty od bialego procz koloru i ceny na allegro? zolty 400, bialy 170 :?
Wersja do druku
Czym sie rozni fotochrom zolty od bialego procz koloru i ceny na allegro? zolty 400, bialy 170 :?
A żółty to nie oznacza ,że już fotochrom umiera ???
Zgadza się fotochrom umiera, czyli zmienia kolor coraz bardziej na brązowy. Na Allegro heh ci ludzie sami niewiedza co sprzedają. Mówią że kolory do wyboru:), a tak naprawde fotochrom jest biały, a jak się kończy to zmienia kolor na zółty-aż do brazowego.
Informacje dostałem z Autofus_BMW. I z własnego doświadczenia.
Dzieki za odpowiedz :)
A mi chcieli ostatnio buchnąć szkiełko. I zaczyna mi teraz "uciekać" zawartość lustra :(
Czyli trzeba szukać białych
Jeżeli mówicie o wkładach lusterek, to fotochrom może byc złoty (żółty), biały i niebieski.
Ja w swojej 735i (1998r) mam złote. Ostatnio padł mi fotochrom w lewym lusterku i zaczął „wylewac” się olej. Od góry szkło lusterka robiło się białe (jak zwykłe lusterko), a dół był brązowo - fioletowy.
Kupiłem na allegro dwa złote wkłady za 400 zł.
Niedawno nabyłem 730d (2001r) – ta ma wkłady białe.
Przy wymianie szczególnie prawego wkładu lusterka polecam zwrócic uwagę, czy kupowany wkład jest prosty, czy wypukły (wkłady bez „paska asferycznego”). Lepiej założyc wkład wypukły – oddala perspektywę.
Witam ,w swojej mam wkłady fotochromowe i sa ciemno złote i wszystko działa :cool:
Oj 7ka.... jak zwykle sie czepiasz :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Czyli zapewne te zolte kosztuja dwa razy tyle co biale na alllegro bo sa rzadziej spotykane.... ehhh....
:) Chciecie mieć zółte to kupcie sobie biale o wiele tańsze bo niby bez "bajera" jak to na allegro mówia chopaki. Tylko najlepiej jakieś z poczatku liftu(są już stare) i zrobia się żólte same ot tak ze starości, i bedziecie mieć z "bajerem". Zanim ktoś sie wypowie o kolorkach może lepiej niech zadzwoni do ASO i tam mu powiedzą.
Ja u siebie juz też mam zółte a jeszcze rok temu były biale, Jak ktoś che odemnie w zamian za białe to smialo:D
A niebieskie wkłady też się same ściemniają? Bo już zgłupiałem... U mnie prawy fotochrom jest ciemno żółty i nie rozjaśnia się wcale, a lewy jest rozbity brzegiem i jest jasnobrązowy, ale on zmienia barwę zależnie od oświetlenia. Dodam że prawe lusterko podgrzewa się ale nie składa elektrycznie...