witam po wyciągnieciu panelu z klimy okazało się ze od wtyczki gdzie mamy trzy pini jeden kabelek jest ucięty i owinięty izolacją
i tu jest moje pytanie zaco jest od powiedzialna ta wtyczka i co za wizję miał poprzedni własciciel ??
Wersja do druku
witam po wyciągnieciu panelu z klimy okazało się ze od wtyczki gdzie mamy trzy pini jeden kabelek jest ucięty i owinięty izolacją
i tu jest moje pytanie zaco jest od powiedzialna ta wtyczka i co za wizję miał poprzedni własciciel ??
Zapodaj moze jakies foto, bo tam sie czesto nie zaglada a co za tym idzie nie pamieta sie co, jak i gdzie.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1aae93e32.html
ciekawi mnie ta niebieska wtyczka jakie pełni zadaie , oraz ten przecięty kabel
a borykam sie z takimi problemy jak ciepła powietrze nogi-szyba twarz letnie , oraz wentylator w pozycji 0 a nadal sie kreci
i co nikt nie umi odpowiedzieć ??
Pewnie, że ktoś umie.
Ta wtyczka jest od potencjometru ciepłe/zimne na środkowym nawiewie. Uciął przewód, bo potencjometr padł i zimą nie grzała z tych nawiewów, tylko na nogi i na szybę i myślał, że to pomoże :). Miałem to samo, wymiana centralnej kratki nawiewu na sprawną rozwiązała problem.
Wentylator to zwarcie w przekaźniku/tranzystorze PWM wentylatora. Do wymiany/naprawy miecz, który znajduje się za modułem klimy.
No to super:) to dzisiaj to zlutuję :D:D a co do miecza to szukam rezystorów :)
Hej, muszę kolego sprostować moją podpowiedź. Ta wtyczka to zasilanie do silnika, który nawiewa powietrze na czujnik temperatury. Powinny być obsadzone dwa piny od lewej, skrajny prawy jest pusty, u mnie zarówno we wtyczce jak i gnieździe.
coś kojarzę że ten ten kabelek ma coś wspólnego z opcją przewietrzania auta na postoju
aha.... to nie wiecie ?