-
Nowy Poznań
Witam szanowne grono bardzo serdecznie!
Otóż jestem rodowidym poznaniakiem, obecnie posiadam land cruisera 3.0TD i xsare (brzydkie jak noc, ale ekonomiczne auto).
Od dawna marze o limuzynie z prawdziwego zdarzenia, ale potrzeby (poluje) i namowy reszty rodziny (brata) spowodowany, ze stalem sie posiadaczem bezwypadkowej (salon Polska/czujnik nic nie wykazał) toyoty z przebiegiem 400tysiecy.
A jezdzi jak nowa i charakteryzuje sie spalaniem katalogowym:) I wyglada w srodku lepiej niz nie jedna od handlarza z przebiegiem 120tysiecy:)
no ale srodek nie ten i zawsze chcialem miec A8 lub e38.
Z A8 mialem stycznosc, niestety o e38 nic nie wiem - tzw. czytam to forum od pewnego czasu, na ulicy czasem widze e38
ale nigdy w nim nie siedzialem ani tym bardziej nie jezdzilem, również jako pasazer.
na tym forum pragne poznac nowych ludzi - i nie ukrywam - w niedalekiej przyszlosci zakupic autko od pasjonata a nie od handlarza.
pozdrawiam,
Bartosz
-
Witam Poznaniaka :) Życzę powodzenia w zakupie auta, myślę że moglibyśmy się nawet dogadać w tej kwestii ;) Pozdrawiam
-
witam,
jako, ze jestem pasjonatem aut - bede szukal wylacznie samochodu bezwypadkowego - z zadnym elementem karoseri nie malowanym. Silnik dowolny, ale diesla nie chce. I nie ma to być long. Rocznik nie wazny (no moze nie z poczatku produkcji, wady wieku dzieciecego)
reasumujac, jesli ktos ma e38 z silnikiem benzynowym, wersja zwykla nie long - i obowiazkowo "dziewice"
i chce sprzedac w niedalekiej przyszlosci to smialo na prokuna@wp.pl
dysponuje kwota okolo 20tysiecy, co mysle - jest juz wystarczajaca kwota (a nastawielm sie nawet na wersje przed FL)
Dla niedowairków, ktorzy nie wierza w bezwypadkowe auta, w mojej rodzinie były za mojego zywota 24lata
7 nowych aut, kazdyt w chwili sprzedazy mial conajmniej 8 lat - i tylko jedno mialo lekko wgnieciony blotnik,
a drugie (ito z mojej winy, czasy kiedy uczylem sie jedzic) minimalne zdarcie lakieru od ocierki - wyjazd brama - przed uszkodzeniem uchronila plastikowa listwa)
czyli sie da:)
pozdrawiam,
Bartosz,
prokuna@wp.pl
-
Witam kolegę na forum i mam nadzieje że osiągniesz swój cel :D
-
Witamy. Poprzeczka ustawiona wysoko...powodzenia życzę ale łatwo nie będzie ;)
-
wysoko? hm, wymagam tylko bezwypadkowosci/silnika benzynowego i nie longa. Reszta jest mniej istotna.
o ile 2/3 to pikus - benynowych i krotkich jest pelno o tyle z tym 1-szym moga byc problemy.
ale nie odpuszcze, w landzie mi sie udalo (wszystko na to wskazuje - pomiary, klosze, szyby, naklejki na pasie itp.)
oczywiscie nie jest idealny - odpryski na masce, drobny odprysk na szybie ale to nie nowe auto)
a landów w Polsce jest mniej niz bme e38 (tego typu jakiego szukalem))
uda sie - Wy mi w tym pomozecie:cool::)
-
Zależy co rozumiesz pod pojęciem bezwypadkowość,jeśli nie dopuszczasz nawet malowanego elementu to poprzeczka raczej nie osiągalna :)
-
Kolega krzywy ma w 100% oryginalny lakier (sam sprawdzałem), ale long'a :p
-
panowie dopuszczam malowane zderzaki/pokancerowane/drobne wgnioty/ryski/odpryski od kamieni, nieoryginalna szybe jesli udokumentowane ale elementy "stalowe" musza byc nietkniete. jak pisalem, na tyle samochodów ile mial moj ojciec i dziadek (a przebiegi nie male) tylko dwa mialy drobne uszkodzenia (oczywiscie rysek od galezi, wgniotek nie licze)
poprostu tak mam, auta w mojej rodzinie zawsze byly tylko nowe. Mam znajomego lakiernika i blacharza i nawet najlepszy nigy nie dorówna automatowi w fabryce. Uwazam, ze samochód do kochania musi spelnic (powtarzam dla mnie) w/w warunki i koniec.
Sam mam ekonomiczna xsare, powypadkowa - jestem studentem i nie stac mnie na auto nowe jak starszych czlonkow rodziny (oczywiscie jezdzi prosto, opon nie xdziera) i mi to nie przeszkadza. Jade czesto w nia w las, obijam ja o galezie itp - ale mi to nie przeszkadza, bo to samochód roboczy. Wazne, ze po wyprawie zawsze go umyje (nie lubie chlewu) i mechanicznie moge na nim polegac. Ale kochac go nie kocham.
-
Witam Życzę powodzenia.Mam takie jak byś sobie życzył ale niestety nie na sprzedaż. Dwa lata szukałem ale sie opłacało. Oryginalny klasyk w typoszeregu E38 z oryginalnym przebiegiem 197tyś. Czy można wymarzyć sobie coś lepszego? Audi a8 też miałem w bardzo ładnym stanie ale tylko przez 7miesiecy i powiem Ci tylko tyle ,że inżynierowie z audi jeszcze muszą dużo chleba zjeść ,żeby dorównać inżynierom z Monachium. Czy to audi a8,czy a4, a3 czy golf , passat to jest wszystko to samo.Pozdrawiam Miro