-
Płyta navi
Witam, u mnie najnowsza płyta od nawigacji którą pobrałem z chomika i nagrałem działa bardzo dobrze, a gdy dałem płytę koledze który ma auto z 2004 roku to płyta nie działa, wyrzuca jakiś błąd. Z czego to wynika? 2004rok miał inny czytnik dvd? po rozkodowaniu VIN jest: "S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional" . dodam, że była to płyta z nawigacja high 2012,
mozliwe warianty wg mnie to albo zepsuty czytnik, albo nieaktualny soft, albo może nie maja to być mapy high?
co myslicie?
pozdrawiam
-
Kolega ma dokładnie ten sam czytnik, co ja i używam mapy HIGH, więc raczej stawiałbym na problemy z czytnikiem lub z płytą (zanim moja ruszyła, nagrałem chyba 5 różnych płyt)
pzdr
PS.
Z czytnikiem też miałem problemy, więc za wiele nie kombinując, wyjąłem napęd z navi i kupiłem nowy (sam mechanizm z laserem)
-
W 2004 roku przed liftem czytnik navi to DVD NAV02 a po lifcie DVD NAV03.
Nav 02 nie czyta plyt dwu wartswowych double layer, banyjmniej nie wszystkie czytniki.
Winna moze byc takze wersja oprogramowania czytnika.
-
Nav02 wczesne produkcje nie czytaly a ostanie serie czytaly Doublelayer
-
Wina raczej czytnika, dzięki za odpowiedzi :)
-
Trzeba było na Zlot przyjechać...za darmo rozdawałem ORI wszystkie rodzaje do BMW :)
-
Mądry polak po szkodzie :(
-
Czyścił ktoś z was laser czytnika? Jak się za to zabrać i co zrobić aby było efektywne?
pzdr
-
Z tego co wiem żadnych płyt czyszczących nie zalecano do tych czytników.. Nie wiem dlaczego bo mechanizm w każdym innym, czytniku jest taki sam.
-
A wie ktos jak to rozebrać ? i jak wyczyścić?