-
problem z klim± e65
Dzisiaj siedzac w aucie kiedy kluczyk byl w stacyjce,ale zaplon byl wyl±czony, postanowilem ponaciskac sobie przyciski w panelu od klimy (tak sobie popstrykalem czekajac na zone, kiedy wyjdzie z pracy) i teraz mam problem....
sprezarka od klimy sie nie zalacza tak jak powinna, albo zalacza sie na ok. 20sek i potem rozlacza, czyli nie mrozi. mimo ze powinna byc wlaczona , swieci sie sniezynka lub przycisk max,16 stopni, wiecie o co chodzi... musi byc jakis problem ze sterowaniem bo wszystko bylo git, wiem ze to glupi problem, jestem zly na siebie :mad: to nie da mi usnac, czy ktos mial cos takiego , moze jakis reset klimy??? prosze o pomoc bo idzie sie udusic w aucie:( , macie jakies pomysly???
-
podł±czyłe¶ do komputera? tak z samych guzików nic nie naprawimy ani nie zdiagnozujemy
-
dzieki za szybk± odpowiedz :smile: nic nie robilem bo stalo mi sie to z 2godziny temu. pomysl z kompem spoko tylko ze mieszkam w anglii, troche im nie ufam zaczna podlaczac rozne cuda i powiedza mi to co chca... czy inp± to mozna zrobic i np. bosch kts. czy serwisowym BMW???
-
Skoro przed twoim "dłubaniem" w przyciskach wszystko było OK, to nie ma mozliwo¶ci by¶ popsuł sprężarke po ponaciskaniu kilku przycisków :to_pick_ones_nose:
czy nie wchodziłes i drive w opcje nawiewu itd? czy nie masz ustawionego AUTO itd? czy nie masz ustawionego nawiewu na szyby a nie na srodek auta?
podpiecie pod kompa oczywiscie da odpowiedz jesli co¶ bedzie uszkodzone ale wg mnie poprzestawiałes co¶ i dlatego nie wieje a nie spowodowałes awarii zabawa przyciskami
-
Skoro sprężarka wył±cza się to ¶wiadczy o niskim ci¶nieniu czynnika R134 ,kiedy robiłe¶ ostatnio przegl±d klimy ?
-
dzis rano po odpaleniu auta klimatyzacja dziala jak wczesniej, mrozi jak powinna.:smile:
ADASIO -nie bawilem sie I-drive, a wciskajac sniezynke, czy klima max, lub odmrazanie zalacza sie sprezarka
lukasz7 -ostatni przeglad byl robiony w 2010pazdziernik, aso poznań (faktura)
puki co dziala, ale ciekawe czemu wczoraj nie dzialala (raptem od 17 po poludniu) moze cos z softem? bo niesadze zeby to byla usterka mechaniczna tymbardziej ze wczesniej dzialala b.dobrze, w upale. dziwne :icon_rolleyes:
dzieki za pomoc, ale mimo to ze dziala poobesrwuje jej zachowanie
-
caly czas jest ok. od tamtej pory